Belföld

LLP Csoport 2000. évi pénzügyi eredménye

Az LLP csoport 2000. évi bevétele másfél milliárd Ft volt 2001. április 11. Budapest - Az LLP csoport, egy üzleti és pénzügyi szoftver megoldásokat forgalmazó vállalat, közzétette 2000. évi bevételét; december 31-én 1.581.000.000 Forinttal (5,27 millió dollár) zárta az évet. A nettó bevétel ugyanerre az időszakra 63.000.000 Forint (0,21 millió dollár). Az LLP Budapest bevétele az LLP csoport összbevételének 26%-a volt.

” A 2000-es év globálisan hanyatlást mutatott az IT kiadásokat illetően, és a piac sokkal lassabban és később kezdett el újra fellendülni, mint ahogy ezt becsülték, ami a millenneum előtti és utáni befektetések befagyasztásával magyarázható.” – nyilatkozta Barbara Dreska, az LLP Budapest ügyvezető igazgatója. “Az LLP csoport, mint sok más hasonló vállalat, a fő tevékenységi körében (üzleti és pénzügyi rendszerek bevezetése közép-méretű vállalatok részére) érezte ezt a hanyatlást, illetve a csak késő nyáron tapasztalható fellendülést. ”

“Mindazonáltal vállalatcsoportunk folytatta tervezett befektetéseit a 2000-es év során is, újabb termékeket kezdett el forgalmazni, például a Pivotal-t (CRM szoftvercsomag), illetve saját termékek fejlesztésével is foglalkozott – ennek eredménye a time@work, időelszámoló szoftvercsomag illetve a SunB2B, Web-es applikáció. Folytattuk a földrajzi terjeszkedést is, legújabb leányvállaltunkat Szófiában nyitottuk meg. A nyereség enyhe csökkenése tükrözi a piaci helyzetet, illetve a vállalat stratégiáját, hogy folyamatosan újabb termékekbe, szolgáltatásokba, helyszínekbe fektessen be, amellyel még több ügyféligényt tud teljesíteni. A csoport várhatóan növeli mind a bevételét, mind a nyereségét a 2001-es év során.” – teszi hozzá Adam Bager, az LLP csoport megalapítója és elnöke.

Az éves csoport-bevétel országonkénti megoszlása:
LLP Praha: 47%
LLP Budapest: 26%
LLP Bucharest: 17%
LLP Bratislava: 7%
LLP Zagreb: 2%
LLP Sofia: 1%

Az LLP csoportról
Az LLP csoportot Prágában alapították 1992-ben. Ma már az egyik vezető szolgáltatója az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldásoknak Közép- és Kelet-Európában. Az LLP termékskálájába tartozik a Time@Work

Az LLP csoport büszkélkedhet ügyféllistájával, amelyen a piac szinte minden szegmenséből találhatóak vállalatok, a petrolkémiai üzletágtól a TV társaságokig. Az LLP csoport ügyfelei közé tartozik például a BP, Jonhson & Johnson, Shell Gas, KPMG, Roche, Magyar Grundy, Regus és a Ferihegyi Utasterminál Fejlesztő Kft.

PR contact:
Previák Andrea
London Logic Budapest Kft.
Tel.: +36- 1 412 2400
e-mail: contact@llbudapest.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik