Közélet

Óbudai robbanás: két halott

Óbudai robbanás (óbudai robbanás, )
Óbudai robbanás (óbudai robbanás, )

Az anya után a fiát is megtalálták a tűzoltók.

Szerda este 22 óra körül találtak egy holttestet a mentőalakulatok az óbudai Tímár utcában. A Hír24 helyszíni tudósítója szerint a felrobbant lakás romjai között bukkantak az ágyban fekvő, nyolcvanöt éves asszonyra. A holttestet emelődaru segítségével hozták le a lakásból.  Bő fél óra múlva az asszony hatvan év körüli fiát is megtalálták.

Ma visszaengedik a lakókat?

A III. kerületi önkormányzat este arról tájékoztatott, hogy négy embernek, köztük egy házaspárnak biztosított átmeneti lakhatást, és további kilenc lakó ideiglenes elhelyezését oldották meg. Várhatóan csütörtökön újabb statikai vizsgálatot végeznek a házon, hogy tisztázzák, mely lakásokba lehet visszamenni a személyes holmikért.

Mint korábban írtuk

…egy 85 éves asszony és fia után kutattak a romok alatt a felrobbant óbudai házban. Megsérült egy fiatalember is, de délután már kiengedték a kórházból.

Az épület lakhatatlanná vált, a második és a harmadik szintet valószínűleg el kell majd bontani, de lehet, hogy az elsőt is. 22 lakónak kellett kiköltöznie úgy, hogy csak a legszükségesebb holmijukat vihették magukkal. Ők egyelőre családonként 28 ezer 500 forint átmeneti segélyt kapnak az önkormányzattól.

Olvasói sztorik