Gazdaság

Óbudai robbanás: a biztosító kiemelt ügyként kezeli

Gyorsan kaphatnak kártérítést az összeomlott ház lakói.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kommunikációs főosztályvezetőjétől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az óbudai robbanásban megsérült társasháznak volt biztosítása. Mivel a társasház-biztosítás részeként a társasházak általában felelősségbiztosítást is kötnek, feltehetőleg ezzel is rendelkezik a ház. Ez pedig jó hír lehet a károsultaknak, mondta Gilyén Ágnes, mert azt jelentheti, hogy mind az ingatlanban, mind az ingóságokban és a járművekben keletkezett kárt megtéríthetik a pórul járt embereknek.


Fotó: MTI / Lakatos Péter

Azt nem árulhatta el a MABISZ kommunikációs főnöke, hogy a ház melyik biztosítóval szerződött, de mint mondta, a kiemelt esetre tekintettel már délelőtt megkezdődtek az egyeztetések. A kárszakértők egyelőre még nem tudtak a helyszín közelébe menni, de amint beengedik őket, felmérik majd a károkat, nagyon rövid időn belül sor kerülhet a kárrendezésre. Aki érintett a robbanásban, az már most is bejelentheti a kárát (például a közös képviselőnél érdeklődhet, melyik biztosítót keresse), de a ház biztosítója is meg fogja keresni a károsultakat – mondta Gilyén.

A lakásokban keletkezett károkra az egyéni lakásbiztosítások alapján is lehet érvényesíteni a kártérítést. Ekkor a ház és a lakás biztosítója utólag számol el egymással – tette hozzá Gilyén Ágnes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik