Közélet

Sportoló az új drog egyik áldozata

pirula (gyógyszer, )
pirula (gyógyszer, )

Egy hét alatt három áldozatot szedett az a kábítószer, ami még nincs is rajta a tiltólistán – írja a Blikk.

A pentakristályhoz hasonló dizájnerdrog egy 23 éves fiatal lányt ölt meg Budapesten, egy 18 éves fiút Székesfehérváron, valamint egy 28 éves sportolót Csákváron. A lap úgy tudja, rajtuk kívül a hét végén még egy fiatal került kórházba, de ő túlélte a szerhasználatot.

A 28 éves, csákvári P. László – aki versenyszerűen gyakorolta az erőemelést – egy hétvégi buli alkalmával, Székesfehérváron juthatott hozzá a pentához hasonló droghoz, amit a díler a korábban legális kedélyjavítóként ismert „új mefedronként” harangozott be. A sportolóra hétfőn reggel talált rá egy barátja az ágyban. A mentők másfél óráig küzdöttek az életéért, de már nem tudtak rajta segíteni – közli a lap.

Dr. Zacher Gábor, az Erzsébet Kórház főorvosa a Blikk érdeklődésére elmondta, az ázsiai kábítószer-terjesztők folyamatosan kísérleteznek az új drogokkal, és egyáltalán nem érdekli őket a szerek összetétele. „Amikor kijön egy módosított kábítószer, elkeresztelik, és rögtön piacra dobják. Így még azt is megússzák, hogy felelősségre vonják őket, hiszen idő, amíg ezek felkerülnek a tiltólistára” – tette hozzá a toxikológus.

A napilap úgy tudja, a nyomozók már őrizetbe vettek egy 23 éves férfit és egy 26 éves nőt kábítószerrel való visszaélés miatt, és vizsgálják a halálesetek között felmerülő esetleges összefüggéseket.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik