Közélet

Adj gázt! – nem vagyunk bakancsos nácik

Villáminterjú az „Adj gázt!” szervezőjével.

A rendőrség arra hivatkozva tiltotta meg a Nemzeti Érzelmű Motorosok idei vonulását, hogy ott olyan kijelentések hangozhatnak el, melyek sértik mások méltóságát. Fellebbeznek a bíróságon?

Álmomban nem gondoltam volna, hogy ekkora gond lehet ebből a vonulásból. Egyébként bukósisakban, járó motor mellett nincs értelme másokat sértegetni. Nem döntöttünk még, hogy fellebbezünk-e.

Miért épp az Élet menete napján kell „Adj gázt!” szlogennel vonulni?

Tavaly is az Élet menete napján vonultunk, senki nem tette szóvá. Felmerült, hogy vonuljunk szombaton, de az állítólag Hitler születésnapja. Az sem egy szerencsés dátum.

Megérti, hogy sokakat sérthet az „Adj gázt!” elnevezés?

Többgyermekes családapák vagyunk, nem bakancsos nácik. Nem antiszemita felvonulást szerveztünk. Az adott helyzetben megértem, hogy ez egyeseket zavarhat. Rettegni azonban nem kellene.

Ha semmi köze az Élet menetéhez, és nem ellentüntetést szerveztek, miért nem egy héttel később vonulnak, és akkor hívják fel a figyelmet a bajba jutott devizahitelesekre?

Még nem döntött az elnökség. Az az érzésem, hogy ekkora politikai ellenszélben nincs értelme motorozni.

Még nem mutatkozott be. Megkérdezhetem a nevét?

Írja azt, hogy Jeszy vagyok, a Nemzeti Érzelmű Motorosok elnöke.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a jogszabályi lehetőségek teljes igénybevételével tiltani fogja a Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesületének felvonulását. Ezt ígéri a belügyminiszter, miután Orbán Viktor miniszterelnök arra utasította, hogy tiltsa meg a rendezvényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik