Közélet

Hókotró balesetezett Sopronnál

hókotró (hókotró)
hókotró (hókotró)

Fennakadásokat okoznak a télies útviszonyok a Dunántúlon.

Hótoló ütközött össze egy teherautóval a 84-es főúton Sopronnál, két kilométerre a magyar-osztrák határtól. Egyelőre annyit tudni, hogy a baleset forgalmi zavarokat okoz ezen a szakaszon, részleteket későbbre ígért.

Zalában a kedden kezdődött esőzés szerda hajnalban intenzív havazásba fordult, néhol erős széllökésekkel kísérve. A hajnali óráktól 5-10 centiméter hó hullott a megyében, a főutak latyakosak, a mellékutak hókásásak vagy havasak. A megyében több helyről érkezett már jelzés elakadt kamionok, illetve árokba csúszott tehergépkocsik mentése miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint Győr-Moson-Sopron és Vas megyében narancssárga,  figyelmeztetés van érvényben. Veszprém és Zala megyében egész napra citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A közút csúszó, hóátfúvásos utakra figyelmeztet Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében. A dunántúli megyékben változó intenzitással havazik, ezért a főutak latyakosak, a havazásban érintett más területeken sónedves vagy nedves az útburkolat. Mindenki csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművel keljen útra, utazás előtt pedig tájékozódjon az aktuális útviszonyokról.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik