Közélet

Luxusbörtönben Szita Bence gyilkos mostohája

szita bence-megemlékezés (ingyenes, vágott, )
szita bence-megemlékezés (ingyenes, vágott, )

A kaposvári rendőrségi fogdáról a szombathelyi magánbörtönbe vitték P. Erikát. Állítólag rabtársaitól akarták megvédeni.

Az elítéltek csak luxusbörtönként emlegetik a tizenhárom hektáros területet, ahol maximum négyfős, padlófűtéses, szeparált vécés-zuhanyzós zárkákban élnek a rabok – írja a Bors.

A korszerű szombathelyi börtönt négy éve adták át, tizenöt éven át évi kétmilliárd forintért bérli az állam egy konzorciumtól.

A lap azt írja: P. Erikára nem vonatkoznak más szabályok, mint a többi előzetesben lévőre. Nincs egyszemélyes zárkában, ugyanúgy fogdaőrök őrzik, naponta egy órát tölthet a szabadban, parancsnoki engedéllyel a sportpályákat is használhatja. Ha jól viseli magát, látogathatja a vallási és kulturális programokat.

Berlik Zoltán, az asszony ügyvédje az átszállítás okairól nem kívánt beszámolni, azt azonban megerősítette, hogy Szombathelyre vitték a védencét.

Egyéb forrásból a lap úgy értesült, attól tartottak, hogy rabtársai megtorolják a kisfiú megölését.

A 11 éves felsőmocsoládi kisfiút október végén verték halálra, apja élettársát, P. Erikát és két hajléktalant gyanúsítanak a kegyetlen gyilkossággal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik