Közélet

Nem fújták le a rendőrgázolót egy szemtanú szerint

hummer (ingyenes, gázoló hummer)
hummer (ingyenes, gázoló hummer)

A férfi szerint a terepjáróhoz lépő rendőrnél nem is volt gázspray.

A rendőrgázoló ügyvédje állítja, gázspray vakította el az Apátfalvánál intézkedő rendőrjárőrt elgázoló osztrák férfit. Erről a Kurier című napilap számolt be nemrégiben. A lap egy videót is közzétett az október 11-én történtekről. A videón egyebek mellett látható, hogy balról a Hummer mellé érkező motoros rendőr kinyújtott karral az álló terepjáróhoz fut és bedugja a karját az autó vezetőfülkéjének ablakán. A terepjáró vezetője ebben a pillanatban álló helyzetben gázt ad, és elgázolja a valamivel előtte, jobbra álló rendőrt. Az újság ezzel összefüggésben megjegyezte, hogy a gyanúsított kijelentése szerint spray-t vetettek be ellene, ezért nem látott semmit. Az ügyészség szerint azonban csak egy vágott felvételt hoztak nyilvánosságra.

Egy szemtanú azonban nem így emlékszik, a makói férfi biztos benne, a vezetőt nem fújták le, mert a terepjáróhoz lépő rendőrnél nem volt ilyen, ráadásul a kocsi ablakai fel voltak húzva, a férfin pedig dulakodás közben nem látszottak azok a tünetek, amit a spray okozni szokott – számolt be a delmagyar.hu.

Az inkognitójához ragaszkodó makói férfi épp arra autózott, amikor az incidens történt. A gázolást messzebbről látta, annak viszont közvetlen közelről volt szemtanúja, hogy a gázoló kirúgja a terepjáró ajtaját, és ráront a másik rendőrre, aki felszólította, hogy szálljon ki a kocsiból. Közbelépett, hogy segítsen a rendőrnek, mert a késsel hadonászó támadó elvette a járőr fegyverét: kiütötte a pisztolyt a sofőr kezéből, és hosszas dulakodást követően együtt teperték le, miközben a rendőr figyelmeztetésként rá is lőtt az osztrák férfira a visszaszerzett fegyverrel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik