Közélet

Szabadon a budaörsi gyilkos

kés (kés, véres)
kés (kés, véres)

Az ügyészség szerint nem kell attól tartani, hogy a férfi megszökik vagy elrejtőzik.

Mint ismert, a két férfi hétfő reggel, egy budaörsi családi ház udvarán esett egymásnak. Egyikük kést rántott, és mellkason szúrta haragosát. A tettest azonban nem kellett keresnie az egyenruhásoknak, a történtek után bement a rendőrségre és feladta magát.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedd délelőtt arról tájékoztatott, hogy a férfira még ezen a napon is kihallgatás vár.

Később kiderült, a rendőség és az ügyészség sem látta indokoltnak, hogy a férfi előzetes letartóztatásba kerüljön, mert nem állnak fenn a korlátozó intézkedés feltételei. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír24-nek elmondta, a tettes feladta magát, beismerő vallomást tett, és nem kell tartani a szökéstől, az elrejtőzéstől és a bűnismétléstől sem.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek azt mondta, a gyanúsított családi körülményei is amellett szólnak, hogy szabadlábon védekezhessen.

Az ügyben erős felindulásból elkövetett emberölés miatt folyik az eljárás, melynek büntetési tetele kettőtől nyolc évig terjed – emlékeztetett a Beluzsárné Andrea.

Az áldozat Marschalek Ákos, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke. Úgy tudni, a két férfi közötti vita anyagi természetű dolgokról szólt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik