Közélet

83-szor szúrt a gyilkos rendőr

kes(210x140)(2).jpg (kés, szurkálás, )
kes(210x140)(2).jpg (kés, szurkálás, )

Vádat emeltek a rendőrnő megölésével gyanúsított szigetszentmiklósi nyomozó ellen.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség azt a volt rendőrt, aki a gyanú szerint nyáron megölte volt barátnőjét egy szigetszentmiklósi lakásban. Kállai Gábor ügyészségi szóvivő azt mondta, a vádiratot megküldték a Budapest Környéki Törvényszéknek.

A dokumentum szerint a 36 éves férfi – aki 2006 augusztusától dolgozott nyomozóként a szigetszentmiklósi rendőrkapitányságon – 2009 júniusában került munkatársi, később szerelmi kapcsolatba a későbbi sértettel. Viszonyuk megromlott, mert a vádlott 2011 végén visszaköltözött a korábbi élettársi kapcsolatából származó kiskorú gyermekeihez.

Idén februárban a pár szakított, de változatlanul egy munkahelyen dolgoztak, naponta veszekedtek a történtek miatt. A férfit ezért felettesei más beosztásba helyezték, de ő nem tudta elfelejteni volt barátnőjét. Július 5-én is többször kereste telefonon a nőt, majd este 10 óra körül elindult dunavarsányi otthonából a nő szigetszentmiklósi társasházi lakásához.

A volt barátnő beengedte a férfit, beszélgetni kezdtek, majd hangos vita alakult ki közöttük. Veszekedés közben a férfi egy fiókból elővett egy 9,7 centi pengehosszúságú konyhakést, és 83-szor megszúrta a nőt. Az áldozat halálát – a vádirat szerint – a tüdőt és a szívet ért 12 szúrás okozta (ezek egyenként, önmagukban is halálosak voltak).

A bűncselekmény elkövetése után – ugyanazzal a késsel – a férfi öngyilkosságot kísérelt meg, többször has- és szívtájékon szúrta magát. Igen súlyos sérülésekkel – egyebek mellett szív- és májsérülésekkel – vitték kórházba. A szakértők szerint a férfi nem elmebeteg, cselekményének kiváltó oka a féltékenység, szerelemféltés volt – olvasható a vádiratban.

Mint korábban megírtuk, a férfi beismerte a bűncselekményt, bár – elmondása szerint – nem emlékezett a részletekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik