Közélet

Nem hibázott Lázár sofőrje

lázár jános balesete (ingyenes, )
lázár jános balesete (ingyenes, )

A rendőrség szerint a politikus sofőrje minden szabályt betartott, az előtte cikázó autót nem tudta kikerülni.

Mint arról korábban már beszámoltunk, szerdán reggel baleset történt az M5 autópálya Budapest felé vezető szakaszán, a 109-es kilométerszelvénynél. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság legfrissebb tájékoztatása szerint a Ford Fiesta a belső sávban haladt, ám egyelőre tisztázatlan okból több alkalommal is letért az útról, közben pedig a szalagkorlátnak ütközött.

A második ütközés közben a személyautó besodródott a külső forgalmi sávba, ahol a szabályosan haladó VW Multivan haladt. A sofőr már nem tudta elkerülni az ütközést. A balesetben a 36 éves nő azonnal meghalt. Az elsődleges adatok szerint egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt, mielőtt volán mögé ült. Lázár János és a mikrobusz vezetője könnyebben megsérült. A két férfi kórházba került ugyan, de kivizsgálásuk után kiderült, csak könnyebb, zúzódásos sérüléseik vannak, további orvosi ellátásra nem szorulnak.

Korábban kiderült, hogy egy minisztériumi alkalmazott vezette azt a mikrobuszt, amelyben az államtitkár utazott. Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja az eljárást – mondta az ügyészség szóvivője. Fazekas Géza ezzel cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint az ügyészség átvette a nyomozást a rendőrségtől, mivel a Miniszterelnökséget vezető államtitkár mikrobuszát hivatásos rendőr vezette.

Fazekas Géza azt mondta, a rendőrségi helyszínelésnél „minden eshetőségre felkészülve” a Bács-Kiskun Megyei Ügyészség egyik munkatársa is rész vett, de – mint fogalmazott – „a jelenleg rendelkezésre álló adatok nem alapozzák meg az ügyészségi nyomozás hatáskörét”, így a megyei rendőrség folytatja az eljárást.


A képre kattintva még több kép a helyszínről!Fotó: MTI / Noszlopy N. Miklós

Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője ezzel szemben a Hír24-nek azt mondta, az eljárást a kiskunfélegyházi rendőrség folytatja. Az M5-ös autópálya egyébként újra járható, a helyszínelést még délelőtt befejezték, az utat délutánra tisztították le.

Lapunk a baleset kapcsán arról is beszámolt, hogy nem Lázár János az első, aki rosszkor volt rossz helyen. A politikusok „halálautóiról” itt olvashat összefoglalót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik