Közélet

Ő lehet Bándy Kata gyilkosa

Meg nem erősített hírek szerint a tettes bizonyos P. László. A fiatal DNS-minta alapján bukott le. Állítólag van egy kisfia is.

A Dunántúli Napló megtudta: a Bándy Kata feltételezett gyilkosa néhány hónapja érkezett Kiskunhalasról Pécsre. Munkanélküliként a Mohácsi út környékén „csövezett” barátnőjével együtt, aki a lap információ szerint prostituált. P. Lászlót már szombat éjjel elfogták egy erdős, bokros területen. A férfi állítólag azóta próbált elrejtőzni, mióta érezte, szorul körülötte a hurok.

A HírTv tudósítója arról számolt be, hogy a félig-meddig hajléktalanként élő fiatal párjánál volt épp, amikor lecsaptak rá a rendőrök. Menekülni próbált, a közeli erdő felé futott, ám az egyenruhások utolérték.


Beismerő vallomást tett Forrás: Facebook

Úgy tudni, DNS-minta alapján bukott le, és mivel büntetett előéletű, a rendőrség gyorsan azonosította. Facebook-profilján a Kiskunhalas melletti Kelebiát jelölte meg lakhelyeként. A Hír24 megkereste a fiatalembert a közösségi portálon, a képek alapján – ahogy azt a Dunántúli Napló is megírta – úgy tűnik, van egy kisfia.

A közösségi portálon még napokkal Kata megölése után, pénteken is aktív volt.

Állítólag a történet még korántsem ért véget. A Dunántúli Napló információja szerint még egy személyt keresnek, aki kapcsolatba hozható a gyilkossággal.  P. László barátnője a lapnak elmondta, nem gondolta volna, hogy párja ilyenre képes. A Magtár utca egyik romos állapotban lévő épületében laktak sokadmagukkal. A barátnő szerint a férfi testvére is eltűnt, nem tudják, mi van vele, de nem kizárt, hogy őt is elfogták a rendőrök, ahogy az sem, hogy bujkál.

Az Inforádió közben úgy értesült, hogy őrizetbe vették az ügy összes gyanúsítottját. A hírt a rendőrség egyelőre nem erősítette meg.

Múlt héten felkerestünk egy kriminálpszichológust a gyilkosság kapcsán. Bilkei Pál akkor azt mondta, ritka, hogy ilyen esetekben az ismerősi körből kerül ki a támadó. A körülmények legalábbis erre utalnak. A szakember szerint Kata rosszkor volt rossz helyen, és egy szexuális bűnöző áldozata lett. A PécsMa.hu ugyanakkor azt írja, P. László szerelmes volt a pszichológusnőbe. „Ennek így kellett lennie, így kellett történnie.” – állítólag ezt mondta a rendőröknek az elfogott férfi.

A Dunántúli Napló tudósítója beszélt annak a háznak a lakóival, ahol a férfi is élt, megfordult az elmúlt hónapokban. Többen azt mondták, rettegnek. A lakók szerint egyiküknek sem volt autója, így a bűncselekmény idejére vagy kölcsönkértek egyet, vagy egyáltalán nem volt nála kocsi.

Mint azt megírtuk, a rendőrség hétfő reggel közleményben tudatta, őrizetbe vettek egy 26 éves, magyar állampolgárságú férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata megölésével. A fiatalt már kihallgatták, beismerte a gyilkosságot.

A hír éjszaka pattant ki, Bándy Kata édesanyja 22.46-kor tette ki Facebook-oldalára: „megvan a tettes”. A Hír24 elsőként kereste a rendőrséget, ám reggelig semmit sem mondtak. Reggeli közleményük is igen szűkszavú volt. A néhány sort pedig azzal zárják, hogy továbbra is nagy erőkkel nyomoznak, ezért sajtótájékoztatót csak „a bűncselekmény valamennyi körülményének tisztázását követően” tartanak. Ez is utalhat arra, hogy még keresnek valakit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik