Közélet

Kitolták az ikreket az autó elé

babakocsi (babakocsi, anya, csecsemő, )
babakocsi (babakocsi, anya, csecsemő, )

A helyszínen készült elsődleges szakértői vizsgálat eredménye arra utal, az érdi csecsemőket elgázoló autó nem szemből ütközött a babakocsival - írja a Blikk.

A szakértő a helyszínen az autót és a babakocsit összeillesztette, hogy megállapíthassa az ütközés módját. Az ütközés pillanatában az egyenesen haladó járművel körülbelül 45 fokos szöget zárt be a babakocsi, ami az úttest közepe felé mutatott. Eszerint nem szemből, folyamatosan tolták az autó felé a kocsit, hanem akkor indulhattak az úttest közepe felé – mondta Tóth István az ikreket lgázoló 63 éves nő ügyvédje a lapnak.

Amennyiben frontálisan ütköztek volna, a babakocsit toló szülőnek is meg kellett volna sérülnie, de ez nem így történt. Ügyfelem elmondását támasztja alá az is, hogy a babák a jobb oldalra, a tuják közé zuhantak – nyilatkozta. Hozzátette: mivel a nap a sofőr szemébe sütött, a megengedett sebességhatár alá lassított, sőt napszemüveg is volt rajta és a napellenzőt is lehajtotta.

A teljes igazságot azonban csak a nyomozás derítheti ki. A rendőrség befogadta az elsődleges szakértői véleményt, de a teljes körű vizsgálat végéig nem nyilatkoznak.

Mint ismert, a kicsiket autó sodorte el Érden, a Szövő utcában hétfő este. Mindkét kislány meghalt, egyikük a  mentőautóban, a másik baba pedig másfél nappal később, a kórházban. A kocsit egy 63 éves nő vezette. Az asszonyt kedden kiengedték az őrizetből, nem tett vallomást, szabadlábon védekezhet. Ellene halált okozó közúti baleset okozása miatt indítottak eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik