Közélet

Elkapták az újpesti fegyveres sorozatrablót

A gyanú szerint ez már a negyedik próbálkozása volt az Árpád úti bankban.

A férfi pénteken délelőtt is megkísérelte kirabolni az újpesti bankfiókot. Az alkalmazottakat megfenyegette, majd egy szatyornyi pénzzel távozott. A Hír24 értesülése szerint az akció után beszállt egy szürke Alfába, majd a belváros felé vette az irányt. A rendőrök végül a Deák téren fogták el. Az elsődleges információk szerint a bankban „ajándékcsomagot” kapott: a pénz közé egy festékpatront rejtettek, amely néhány perccel később működésbe is lépett. Azt, hogy az elfogásában szerepet játszott-e a festékpatron, nem tudni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek délutáni közleménye sem tér arra, hogy a festékpatron buktatta volna le a férfit. Annyit írnak, hogy a férfi 9 óra előtt tíz perccel ment be a bankba, majd a rablás után egy kocsival elmenekült. Ahogy azt a Hír24 először megírta, a férfit az V. kerületben, a Deák téren kapták el, a közrendvédelmisek szúrták ki a kocsiját. Megállították, igazoltatták, majd előállították. Úgy tudni, a férfit elfogása után nem sokkal visszakísérték az említett bankhoz.

A nyomozók a férfi kihallgatását megkezdték, az autóját pedig lefoglalták. A rendőrségi tájékoztatás szerint “megalapozottan feltehető”, hogy a 38 éves férfi korábban háromszor is követett el fegyveres rablást ugyanabban a pénzintézetben.


A képre kattintva galéria nyílik
Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

A férfi többi közt február 14-én rabolta ki az Árpád úti fiókot. Dél körül ment be a pénzintézetbe, majd az alkalmazottakra fegyvert fogott, és pénzt követelt. A fegyverét nem használta, senkit nem bántott. A rendőrség a rablásról készített felvételt is közzé tette. A felvétel itt nézhető meg.

Ha a férfire sikerül rábizonyítani az előző bűncselekményeket is, a három csapás alapján akár életfogytiglan tartó börtönt is kaphat. A rendőrség pénteki közleményéhez kapcsolódó videó itt nézhető meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik