Közélet

Brutális családirtások Magyarországon

Szabdalás, emeltről kidobás, agyonverés, szurkálás, fojtogatás, gyógyszeres mérgezés. Az elmúlt öt év családon belüli gyilkosságai Magyarországon.

Mészárlás volt péntek délelőtt a Fejér megyei Kulcson. Négy ember meghalt, három súlyosan megsérült, amikor támadás érte egy vállalkozó családját. A rendőrség elfogta a gyilkossággal gyanúsított családtagot, egy 24 éves fiatalembert. A hír kapcsán az MTVA Sajtó- és Fotóarchívuma összeállította, milyen családon belüli gyilkosságok történtek Magyarországon az elmúlt öt évben:

2007. február 13.
Kisbaltával szabdalta halálra feleségét és két gyermekét egy 45 éves férfi a Borsod megyei Alsószuhán.

2007. július 1.
Debrecenben egy nő kidobta két kiskorú gyermekét egy panelház nyolcadik emeletéről, majd a gyerekek után ugrott, mindhárman életüket vesztették. A tragédiát megelőzően a nő összeveszett férjével.

2008. január 7.
Egy dühöngő férfi a Fejér megyei Nagyvenyimen olyan súlyosan bántalmazta édesanyját, hogy az belehalt sérüléseibe. Az elkövető édesapjának is súlyos, életveszélyes sérüléseket okozott, majd magában is kárt tett. A férfi pszichiátriai kezelés alatt állt.

2008. január 8.
A Vas megyei Rátót községben egy 53 éves nő késsel megölte 12 éves lányát és 76 éves édesanyját, majd öngyilkos lett.

2008. január 21.
Szekszárdon egy férfi megfojtotta 16 éves fiát, majd felakasztotta önmagát.

2009. március 14.
A Veszprém megyei Ajka-Bakonygyepesen egy 48 éves férfi halálra szúrta 15 éves nevelt fiát, 37 éves élettársának pedig életveszélyes sérüléseket okozott. A tettes a tragédia helyszínéről elmenekülve magával vitte ötéves, szintén megsérült kislányát, akit átadott rokonainak.

2010. március 15.
A Győr-Sopron megyei Tényőn egy férfi előbb a feleségét, majd két kislányát ölte meg baltával, magát előbb késsel sebezte meg, végül láncfűrésszel vágta el a saját nyakát. A tettes pszichiátriai kezelés alatt állt.

2010. augusztus 19.
A Komárom-Esztergom megyei Ácson egy 28 éves férfi megölte 27 éves élettársát és annak két kiskorú gyermekét, majd magával is végzett. A bűncselekményt valószínűleg a megromlott élettársi kapcsolat és az anyagi nehézségek miatt követhette el a férfi, aki elmeorvosi kezelés alatt állt.

2011. július 19.
A Pest megyei Valkón egy 27 éves férfi több késszúrással megölte édesanyját, nagyanyját és barátnőjét, majd magával is végzett.

2011. július 19.
A Bajához tartozó Mártonszálláson egy 47 éves asszony gyógyszerrel megmérgezte örökbe fogadott lányát és két nevelt fiát, s magával is végezni akart. A 10 éves kislány meghalt, a két kisfiú kihányta a gyógyszereket, s az elkövető nő is életben maradt.

2012. március 19.
Tatabányán feltehetően kábítószer hatása alatt állt az a 21 éves férfi, aki lakásukban egy késsel és egy húsvágó bárddal megölte az édesanyját, majd apjára is rátámadt, tettének elkövetése után pedig kivetette magát a szomszédos ház tízedik emeletéről és szörnyethalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik