Közélet

Hó fogságában a Baja környékiek

Az igazgatókat arra kérték, ne engedjék el a tanulókat és dolgozókat, amíg nem rendeződik a helyzet.

A hóátfúvások miatt kialakult közlekedési gondok miatt összehívták Baján és Bácsalmáson a helyi védelmi bizottságot csütörtökön. Farkasinszki Lóránt, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Kerényi János, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a megyei védelmi bizottság elnökének egyetértésével azért döntött így, mert jelenleg Baja környékén nincs távolsági tömegközlekedés. A bajai és környékbeli, valamint bácsalmási és Bácsalmás környéki intézmények és munkahelyek vezetőinek figyelmét felhívták, hogy amíg a tömegközlekedés nem áll helyre, a dolgozókat és a diákokat tartsák ott a munkahelyeken és az intézményekben.

A környék tanyáin élő idős, beteg emberek ellátását – ha erre szükség van – az önkormányzatok és a helyi védelmi bizottság szervezi meg. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a Hír24-et, hogy a megyében több útszakaszt lezártak a hóátfúvások miatt.

Mint arról a Hír24 beszámolt, az ország tucatnyi útját lezárták a hóátfúvások miatt. A Pest megyei katasztrófavédelem egy új, kétéltűt is készenlétbe állított. A szuperjárgánnyal szárazon, vizen, és jégen is lehet menteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik