Közélet

Több baleset a fővárosban és Pest megyében – egy mentőautó is karambolozott

Míg délelőtt csupán egy-két kisebb, addig szombat délután kettő óra körül egyszerre több baleset is történt Budapesten és Pest megyében.

A Hír24 információi szerint a VIII. kerületben egy mentőautó karambolozott egy személyautóval a Százados és Kerepesi út kereszteződésében. Úgy tudni, egy mentőápoló sérült meg könnyebben. A VII. kerületben, az Izabella utcában egy gyalogost ütött el a troli. A tizenéves lánynak szerencsére csak a felkarja sérült meg, de kórházba vitték. A helyszínelés miatt áll az Izabella utca forgalma az érintett szakaszon, érdemes más útvonalat választani.

Fót és Csomád között egy autó hajtott árokba a havas, csúszós úton, egy sérültről érkezett jelentés. A 3-as számú főúton Kerepesnél két autó ütközött össze, a balesetben ketten sérültek meg. Az M5-ös autópálya gyáli lehajtójánál egy kamion csúszott le az útról, az elsődleges információk szerint felborult.

Korábban gázolt a vonat a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon Pécel és Rákos között, a Rákosliget megállónál. A fővárosba tartó Holló InterCity egy 50 év körüli nőt ütött el. A rendőrségi helyszínelés idejére a pályát lezárták a forgalom elől, a másik vágányon pedig csak váltakozó irányban közlekedhetnek a vonatok.

Nincs elzárt település az országban, minden út járható, de aki teheti, ne induljon el. A fővárosban, a Dunántúl déli és középső részén, a Duna-Tisza közén és az Alföldön esik vagy szállingózik a hó, Békés és Hajdú-Bihar megyében intenzíven havazik.

A csapadékos helyeken az átfagyott burkolaton megmarad a hó. A fő- és alsóbb rendű úthálózat egyaránt havas, letaposott havas, Pest megye déli felén, valamint Jászberény és Heves környékén latyakos. Baranya megyében már a kötelező hólánchasználatra vonatkozó táblákat helyezik ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik