Közélet

Felfüggesztett börtönt kapott Keleti Györgyi

A modellt egy év nyolc hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre és 500 ezer forint pénzbírságra ítélte a bíróság első fokon.

Testőri kísérettel érkezett Keleti Györgyi büntetőügyének utolsó fordulójára, péntek reggel a Pesti Központi Kerületi Bíróság épületébe. Az erőemberek esernyőkkel takarták el a fotósok elől az egykori modellt, Györgyi ugyanis nem járult hozzá, hogy az újságírók felvételeket készítsenek róla – jelentette a Velvet tudósítója a bíróság előteréből.

A tárgyalás a Keleti lány rövid vallomásával kezdődött, mint mondta, nem érzi magát bűnösnek, Olaszországban töltött évei alatt édesapja és vőlegénye pénzéből élt. Egy lakás és egy személyautó tulajdonosa, munkája viszont nincs – zárta rövidre Györgyi.

A büntetőeljárás a tanúvallomások felolvasásával és az iratismertetéssel folytatódott. Néhány lány azt vallotta, Keleti Györgyi szolidaritásból segített nekik szállást intézni Olaszországban és nem kért tőlük pénzt. A lehallgatott telefonbeszélgetések alapján viszont úgy tűnik, a volt modell kért közvetítői díjat.

Az ügyész felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbírságot kért Keleti Györgyire, ügyvédje felmentésért folyamodott. Gerencsér András szerint ugyanis nem bizonyítható, hogy védence tudott volna róla, hogy üzletszerű kéjelgés folyt azokban a lakásokban, amiket bérelt. Azt azonban elismerte, hogy Györgyi segített lányoknak magukat hirdetni honlapokon, ez viszont nem bűncselekmény. A jogi képviselő továbbá azt is kérvényezte, hogy az ítélet meghozatalakor a bíró vegye figyelembe Keleti büntetlen előéletét, valamint azt, hogy az ügy legalább három éve húzódik, ráadásul a lány március 16-án önként jelent meg a bíróságon, úgyhogy legrosszabb esetben pénzbüntetést kér.

Dr. Bodor Tibor végül 1 év 8 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre és 500 ezer forint pénzbírságra ítélte Keleti Györgyit első fokon, kitartottság bűntette miatt – számolt be elsőként a Velvet. A bíró kifejtette: 2006-ban néhány hónapon keresztül bizonyítható volt a kitartottság ténye, a lányok egymásnak kézről kézre adták Keleti telefonszámát, a bíróságnak pedig nem az üzletszerű kéjelgést kellett vizsgálnia, hanem azt kellett megállapítania, hogy történt-e kitartottság. Dr. Bodor Tibor hozzátette: a vádlott szinte futószalagon végezte ezt a cselekményt, ezért nem vette figyelembe a bíróság a büntetlen előéletet.

Az ítélet nem jogerős, Keleti Györgyi három nap gondolkodási időt kért.

AJÁNLOTT LINK:

Testőrökkel érkezett a tárgyalására Keleti Györgyi (Velvet)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik