Advent

Az öt kedvenc karácsonyi sláger, amiket egyszerűen nem lehet megunni

Silver Screen Collection/Getty Images
Silver Screen Collection/Getty Images
Ahogy közeledik a karácsony, a bevásárlóközpontokban, plázákban, rádiókban és tévéreklámokban is ünnepi dalok csendülnek fel. Bár évről évre feltűnnek a színen újabb idényslágerek, akad néhány régi klasszikus, aminek sokkal jobban megörülünk, ha meghalljuk őket. Mutatjuk, melyek ezek!

Az elmúlt években Taylor Swift, Camila Cabello, Sia és a Jonas Brothers is kiadott ünnepi dalokat, a karácsonyi szellemet viszont már előttük is megteremtette több előadó a stúdióban. A legjobb öt számot most megmutatjuk a Billboard „minden idők legjobb karácsonyi dalainak” listáját alapul véve.

1. Burl Ives – A Holly Jolly Christmas

Sokak kedvenc ünnepi dalát eredetileg a Quinto Sisters nevű együttes készítette el 1964-ben, majd az énekes, színész, és egyben az amerikai népdalok szaktekintélyeként is ismert Burl Ives tette világhírűvé a ma ismert, az eredetitől kissé lassabb, gitárral kísért verzióját.

2. Nat King Cole – The Christmas Song (Merry Christmas To You)

Nat King Cole ünnepi jazzslágere 1946-ban jelent meg, és bár a dalszöveg egy karácsonyi vásár légkörét idézi meg, a dallamot hallgatva sokkal inkább a ropogó tűz mellett érezhetjük magunkat az otthon melegében.

3. Bobby Helms – Jingle Bell Rock

A több karácsonyi dalt is jegyző Bobby Helms leghíresebb szerzeménye, a Jingle Bell Rock 1957-ben debütált. A szövege és a mondanivalója sem túl bonyolult, a közönség viszont máig imádja. Akinek jó a memóriája, emlékezhet rá, hogy a dal felcsendült az 1987-es Halálos fegyver nyitójelenetében, miképp kultikus jelenetet köszönhetünk a slágerrel a főszerepben a Bajos csajok című film miatt is.

4. Brenda Lee – Rockin’ Around The Christmas Tree

Brenda Lee nevéhez ugyancsak több ünnepi dal kötődik, a legnépszerűbb viszont egyértelműen a Rockin’ Around the Christmas Tree, ami bizony már november környékén (újra) elkezdett egyre népszerűbbé válni a TikTokon, majd később a Spotifyon is. Érdekesség a számmal kapcsolatban, hogy Lee még 14 éves sem volt, amikor felénekelte. Ne feledjük, a Reszkessetek, betörők! egyik jelenetében – mikor Kevin álbulit tart, hogy a két betörőt megtévessze – is ez csendül fel.

5. Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Mariah Carey 1994-ben adta ki az All I Want For Christmas Is You című slágerét, ami a mai napig az énekesnő leghallgatottabb dala: a Spotify-on idén decemberre több mint másfél milliárdos hallgatottságnál tart, és az ünnepi szezonban szokásos módon hamar meghódította a platform 50 leghallgatottabb dalának nemzetközi listáját is.

Az igazi érdekesség, hogy Carey mindössze 15 perc alatt hozta össze ezt a dalt, a klipet pedig augusztusban forgatták. A társszerző egyébként az a Walter Afanasieff volt, aki Céline Dionnak is segített összehozni a Titanic betétdalát, a My Heart Will Go Ont. Carey eléggé szereti saját dalát, mindössze egyetlen alkalommal engedte meg, hogy valaki újraalkossa: az Igazából szerelem című film egyik jelentében hallható ez, mikor az egyik gyerekszereplő saját stílusában bemutatja a YouTube-on a már 450 millió megtekintés felett járó Carey-dalt.

 

Mosolykalendárium – A különleges pillanatok csodája

Mindennap egy-egy szórakoztató, kedves, érdekes cikk várja az olvasókat adventi kalendáriumunkban.

Az év vége mindig a számvetés időszaka, nincs ez másképp a vállalatoknál sem. A Lidl számára az idei év kihívásokban és sikerekben is gazdag volt, de mindez nem sikerülhetett volna vásárlóink, munkavállalóink és partnereink nélkül. Köszönettel tartozunk vásárlóinknak, hogy minket választanak, ha bevásárlásról van szó és partnerek a számunkra fontos ügyekben. Munkavállalóinknak köszönjük az egész éves kemény munkát, partnereinknek pedig az együttműködést! Mindenkinek kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánunk!

Szponzorált tartalom

A cikk a Lidl támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik