Advent

Négy kütyü, amivel garantált a siker karácsonykor

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Nyakunkon a karácsony, az ajándékozás időszaka, és manapság teljesen természetes, ha az jut eszünkbe, hogy valamilyen hasznos elektronikai eszközzel kellene meglepni a szeretteinket. Listánkban olyan kütyüket gyűjtöttünk össze, amiket mi magunk is kipróbáltunk az elmúlt hónapok során, így garantálhatjuk, hogy nem okoznak csalódást.

A hordozható hangszórók királya

Zenét hallgatni mindenki szeret, nemcsak a négy fal között, de akkor is, ha magunk mögött hagyjuk az otthonunkat. Mondhatnánk, hogy erre van egy jó fejhallgató, de mennyivel jobb, ha nem kell semmit viselnünk és más is része lehet az élménynek – mondjuk egy kerti parti alkalmával, vagy akár a szabadban sátorozva. Erre nyújt tökéletes megoldást a Sonos Move 2, ami otthon teljes értékű okoshangszóróként funkcionál, viszont, ha úgy tartja kedvünk, akkor vihetjük magunkkal bárhová.

A kialakításának hála strapabíró, a hatalmas akkumulátornak (3100 milliamepróra) hála akár 24 órán keresztül használható folyamatosan, sőt, akár már eszközöket is tölthetünk a telepről. A hangzás döbbenetesen jó, az eszköz a négy fal között használható a wifin keresztül, a szabadban adott a Bluetooth-kapcsolat, sőt, akár vezetéken keresztül is csatlakoztathatunk rá lejátszót. A Sonos Move 2 méretre ugyan valamivel nagyobb, mint egy átlagos hordozható hangszóró, de cserébe olyan hangélményt kínál, amire nagyon kevés vetélytársa képes.

Mohos Márton / 24.hu

A laptop, ami előtt nincs akadály

Ha egy videójátékokért rajongó szerettünket kívánjuk meglepni karácsonyra, akkor egy mindenre képes géppel nem hibázhatunk. Ilyen eszköz a Legion Pro 7i gamer laptop is, amiben olyan komponensek kaptak helyek, amiknek hála nincs olyan játék jelenleg a piacon, ami ne futna hibátlanul, a legszebb grafika mellett ezen az eszközön.

Mosolykalendárium – A különleges pillanatok csodája

Mindennap egy-egy szórakoztató, kedves, érdekes cikk várja az olvasókat adventi kalendáriumunkban.

Az év vége mindig a számvetés időszaka, nincs ez másképp a vállalatoknál sem. A Lidl számára az idei év kihívásokban és sikerekben is gazdag volt, de mindez nem sikerülhetett volna vásárlóink, munkavállalóink és partnereink nélkül. Köszönettel tartozunk vásárlóinknak, hogy minket választanak, ha bevásárlásról van szó és partnerek a számunkra fontos ügyekben. Munkavállalóinknak köszönjük az egész éves kemény munkát, partnereinknek pedig az együttműködést! Mindenkinek kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánunk!

Csak, hogy a lényeget emeljük ki: Intel i9-13900HX processzor, Nvidia RTX 4090-es videókártya, 32 gigabájt memória és 1 terabájt NVMe SSD. Emellé jön tovább a 2K felbontásra és 240 Hz-es képfrissítésre képes, gyönyörű látványt biztosító kijelző. Egy igazi erőmű ez, ami ráadásul még jól is néz ki, köszönhetően többek között a fém borításnak. Fontos továbbá, hogy ez a laptop nem csupán napjaink videójátékait futtatja gond nélkül, de olyan erő lakozik benne, ami az elkövetkezendő években is elég lesz arra, hogy kompromisszumok nélkül futtassunk rajta bármit.

Mohos Márton / 24.hu

A gép, amivel élmény a porszívózás

Takarítani senki nem szeret, de ez megváltozhat, ha olyan gépet kap ajándékba, amivel élményszámba megy felporszívózni a lakást. Ezt garantálja a Dyson Gen5detect Absolute, a brit gyártó legújabb vezeték nélküli porszívója, aminél erősebb takarítóeszköz nem nagyon létezik ebben a kategóriában.

Az eszköz motorja percenként 135 000 fordulatra képes, ami olyan szívóerőt biztosít, ami lepipál sok vezetéket megoldást. Itt viszont nem kell kábellel vacakolni, csak felkapjuk a gépet, megnyomjuk a gombot és vígan felszippanthatunk vele bármilyen szennyeződést. A porszívó felszereltsége példaértékű (öt kiegészítőt kapunk), az egyik motoros fej lézeres surlófénnyel is rendelkezik, ami még a szemmel láthatatlan koszt is megmutatja. Az jókora aksinak hála akár 60 percen át is takaríthatunk, sőt a Gen5detect Absolute rendelkezik olyan fokozattal is, ami a padlón található szennyeződés mértékének függvényében automatikusan szabályozza a teljesítményt.

Adrián Zoltán / 24.hu

Egy mobil, ami mindent tud

Az okostelefonok napjaink megkerülhetetlen eszközei, és ha tudjuk, hogy valaki már új készülékre vágyik, akkor a Motorola Edge 40 kiváló választás lehet, hogy meglepjük az illetőt. Középkategóriás telefonról beszélünk, ami tud mindent, ami manapság egy telefontól elvárható. Szép képek lőhetők vele, gyönyörű látványt biztosít az OLED kijelző, megfelelő a teljesítménye (MediaTek Dimensity 8020 processzor, 8 gigabájt memória és 256 gigabájt háttértár), játékra is alkalmas, víz- és porálló, bónuszként pedig még jól is néz ki, ami részben az elegáns műbőr hátlapnak köszönhető.

Emellé jön még a gyorstöltés (68 watt), de a Motorola készüléke támogatja a vezeték nélküli energiaátvitelt is. Nem elhanyagolható szempont továbbá, hogy a mobil dobozából nem spórolták ki a kompatibilis töltőadaptert, sőt még egy jó minőségű keménytok (tehát nem szilikon) is része az alapcsomagnak.

Farkas Norbert / 24.hu

Szponzorált tartalom

A cikk a Lidl támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik