Advent

Így világít Magyarország 100 méteres karácsonyfája

Advent első vasárnapjától újra ünnepi díszvilágítást kap a Megyeri híd. A következő hetekben, egészen december 31-ig a pilonok zöld színben pompáznak, ezzel újra 100 méteres karácsonyfává alakul az ország egyik legnépszerűbb és legismertebb hídja. Sőt, december 17-27. között csúcsdíszt és újdonságként a két pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is alkalmaznak majd, ezzel szó szerint feldíszítve az ünnepekre a monumentális karácsonyfát, írja közleményében a Magyar Közút.

A nagy népszerűség miatt idén nemcsak karácsonykor, hanem már december 3-tól, azaz az első adventi vasárnaptól zöldbe borul a híd két pilonja, amiben december 31-ig gyönyörködhetnek a közlekedők.

A közvilágítást leszámítva a híd összes világító berendezésén, fényforrásán speciális zöld fólia használatával változtatja át a Magyar Közút a népszerű hidat, míg december 17-27. között mind a két pilonra, annak budai és pesti oldalára is csillag csúcsdísz kerül robotlámpák segítségével. Szintén ezen időszak alatt a budai és pesti pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is kihelyeznek majd. A díszvilágítás minden nap sötétedéstől másnap kora reggelig lesz látható.

A szakemberek most is felhívják a figyelmet arra, hogy aki nem csupán a Megyeri hídon, a fák alatt áthaladva szeretné szemügyre venni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.

Aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre. Továbbá azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd.

A közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei pedig a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik