Advent

Ő most a világ kedvenc mosómedvéje

STEFANIE LOOS / AFP
STEFANIE LOOS / AFP
A mosómedvékről azt gondoljuk, kedves, aranyos állatok. Ez a valóságban sincs feltétlenül így, a világ aktuálisan kedvenc mosómedvéje esetében pedig egyáltalán nem.

A mosómedvékről azt gondoljuk, kedves, aranyos állatok. Ez a valóságban sincs feltétlenül így, a világ aktuálisan kedvenc mosómedvéje esetében pedig biztosan nem igaz. A világ aktuálisan kedvenc mosómedvéje különösen azon sértődne meg, ha mosómedvének nevezik. Úgy néz ki, de nem az, és erről Rocket nem nyit vitát.

Rocket, vagyis magyar fordításban Mordály az a mosómedve (azaz mosómedveszerű lény), akinek a legtöbb rajongója van manapság. Ő A galaxis őrzői című képregény- és filmsorozat egyik főhőse: mosómedvére megszólalásig hasonlító, de jókora pisztolyokkal és egyéb fegyverekkel ellátott, vagány űrkalandor. Figuráját eredetileg a hetvenes évek derekán találta ki a Marvel kiadó két szerzője, Bill Mantlo és Keith Giffen, akik vadul kanyargó, abszurd és vicces kalandokban léptették fel őt.

Mosolykalendárium – A különleges pillanatok csodája

Mindennap egy-egy szórakoztató, kedves, érdekes cikk várja az olvasókat adventi kalendáriumunkban.

Az év vége mindig a számvetés időszaka, nincs ez másképp a vállalatoknál sem. A Lidl számára az idei év kihívásokban és sikerekben is gazdag volt, de mindez nem sikerülhetett volna vásárlóink, munkavállalóink és partnereink nélkül. Köszönettel tartozunk vásárlóinknak, hogy minket választanak, ha bevásárlásról van szó és partnerek a számunkra fontos ügyekben. Munkavállalóinknak köszönjük az egész éves kemény munkát, partnereinknek pedig az együttműködést! Mindenkinek kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánunk!

Ezek a korai képregények még nem tették igazán népszerűvé Mordály karakterét, mint ahogy az őt idővel befogadó csapat, A galaxis őrzői sem lettek igazán sikeresek a képregények lapjain. Igazán a filmadaptáció tette világhírűvé a figurát: James Gunn első, 2014-es A galaxis őrzői-filmjében Bradley Cooper kölcsönözte a harcias és életveszélyes lény hangját.

És hogy micsoda Mordály, ha nem mosómedve? A figura háttértörténetét A galaxis őrzői idén bemutatott, harmadik része mutatja be. Ebben a filmben Mordály már voltaképpen főszereplővé lép elő, az utóbbi években pedig már nemcsak a Marvel-filmekben és A galaxis őrzői-képregényekben találkozhatunk vele, hanem saját sorozata is indult. Van, ami már magyarul is olvasható.

Mégis, melyik mosómedve büszkélkedhet még ennyi, róla szóló filmmel és képregénnyel?

Szponzorált tartalom

A cikk a Lidl támogatásával készült.

Kapcsolódó
Lidl mosolykalendárium
Mindennap egy-egy szórakoztató, kedves, érdekes cikk várja az olvasókat adventi kalendáriumunkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik