Advent

Újabb termékből lehet hiány szilveszter előtt

Az Ukrajna ellen indított háború begyűrűzött a pezsgőpiacra is, az üveg és a drótkosarak kapcsán is problémákat okozott az ellátásban, ez azóta stabilizálódott, ettől beszélt Müller Kornél a Világgazdaságnak adott interjújában.

A Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója beszélt arról is, hogy az év végi megnövekedett kereslet polci készlethiányt okozhat az utolsó napokban egyes termékeknél.

Müller Kornél a lapnak adott interjújában kiemelte, a pezsgők ára az átlagos élelmiszer-infláció mértékéhez képest kevésbé emelkedett.

Hozzátette, az Ukrajna ellen indított háború kitörésekor voltak problémák az ellátással, az üveg és a drótkosarak kapcsán, mostanra viszont szerencsére stabilizálódott a nyersanyagellátásuk.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e elegendő pezsgő a polcokon, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója úgy válaszolt, hogy az utolsó hetekben a megugró kereslet okozhat polci készlethiányt az év utolsó napjaiban egyes termékek körében.

Éppen ezért azt javasolta, hogy akinek konkrét elképzelése van arról, hogy milyen pezsgőt szeretne az ünnepi asztalon látni, az ne halassza a vásárlást az utolsó pillanatra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik