Advent

Kiszámlázza a karácsonyi vacsora árát családtagjainak a brit nagymama

Getty Images
Getty Images

Egy brit nagymama megtalálta a módszert, hogyan csökkentheti a karácsonnyal járó anyagi terheket: felszámítja a vacsora árát a családtagjainak.

A Guardian cikke szerint Caroline Duddridge egy többszintű díjrendszert alakított ki. Összesen 180 fontot, átszámítva körülbelül 80 ezer forintnyi összeget fizet így neki öt nagykorú gyermeke és családjaik.

Egyesek szerint kissé üzleties vagyok, de a barátaim szerint ez egy elég jó ötlet

– nyilatkozott a 63 éves nagyi.

Mint mondta, férje 2015-ben meghalt, ezért át kellett gondolnia, hogyan osztja be a jövedelmét. Eleinte azt kérte a hozzátartozóitól, hogy apránként adjanak neki pénzt az év végéhez közeledve, de az adminisztrációja ennek túl bonyolulttá vált.

Végül úgy döntött, hogy a karácsonyi vacsora árát fizetteti ki a gyerekeivel. Két fia fejenként 15 fontot, három lánya fejenként 10 fontot ad neki, öt évesnél idősebb unokáira 5 fontot számol fejenként, az annál fiatalabbakra pedig 2.5 fontot.

Ezt az összeget a bankszámlájára kéri a hozzátartozóktól. A fiai és a lányai között azért tett különbséget, mert előbbiek teljes munkaidőben dolgoznak, utóbbiak nem.

Ha nem fizetsz december elsejéig, akkor nem jöhetsz. Eleinte zúgolódtak, mondván nekik is vannak problémáik. De az az övék, ez meg az enyém

– mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik