Advent

Varázslatos téli programok nem csak decemberre

Dog Hájking Facebook
Dog Hájking Facebook
Néhány programtipp főleg azoknak, akik szeretnek a szabadlevegőn lenni.

Siófok téli varázsa

Van varázslatosabb téli program, mint a Balaton partján korcsolyázni? Vagy a gyönyörű ünnepi fényben pompázó adventi vásáron átélni a karácsonyi hangulatot? Siófok idén decemberben is mindenki lelkét az ünnepekre hangolja.

Siófok

További információk: www.siofok.hu/hu/hir-reszletek/siofok-teli-varazsa

Kutyával túrázni? Akkor Dog Hájking!

Jó dolog kutyával túrzni, de még jobb, ha ezt másokkal együtt tesszük. A Dog Hájking kutyás túraszervező oldal évek óta szervez Magyarországra és külföldre is túrákat. Idén már nics szabad hely, mind betelt, de már lehet jelentkezni a jövő évi utakra:

  • Január 22. Szlovákia 6 szabad hely
  • Január 23. Szlovákia 6 szabad hely
  • Január 29. Szlovákia 6 szabad hely
  • Január 30. Szlovákia 6 szabad hely
  • Február 5. Ausztria 6 szabad hely
  • Február 6. Ausztria 8 szabad hely
  • Február 12. Ausztria 6 szabad hely
  • Február 19. Szlovákia 1 szabad hely
  • Február 20. Szlovákia 8 szabad hely

Link az eseményekhez: www.facebook.com/doghajking/events/

Dog Háking Facebook

Cezanne a szépműben

A Szépművészeti Múzeum kilenc évvel ezelőtti nagy sikerű Cezanne-kiállítása a gyökereket, azaz a mester és nagy elődei kapcsolatát tárta fel. Hosszú évek kutatómunkája és előkészületei után most egy újabb nagykiállítás Cezanne és a klasszikus avantgárd kapcsolódási pontjait mutatja be: A Cezanne-tól Malevicsig – Árkádiától az absztrakcióig címmel futó tárlat 2022. február 13-ig látható.

Kapcsolódó
Lenyűgöző anyag mutatkozik be a Szépművészeti Múzeum új kiállításán
Világviszonylatban is jelentős képanyag érkezett Budapestre, így február közepéig százhúsz képen át, behatóan ismerhetjük meg a Cezanne-tól Malevicsig tartó időszakot.

A kiállításra a világ mintegy negyven gyűjteményéből érkeztek remekművek. További információk a Szépművészeti Múzeum honlapján.

Winter Wonderland – Téli csodavilág a Westend Tetőkertben

A Winter Wonderland egészen év végéig vár mindenkit körhintával, jégkorcsolya pályával, izgalmas programokkal, és téli ételekkel, italokkal. A szabadtéri, tetőkerti eseményekre a belépés ingyenes!

Westend Shopping Center
  • A jégpálya 10 év alatti gyerekek számára, valamint érvényes VI. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenesen használható. 10 éves kor felett a belépő 1.500 forint,  viszont ezért cserébe egy 1.500 forint értékű Westend ajándékkártyát adnak. A helyszínen bérelhető korcsolya bérleti díja: 800 Ft.
  • A körhinta ingyenes, de használata a Westend Applikációban lévő kupon bemutatásához kötött. Egy nap egy telefonról 2 db kupon váltható be. A körhintát gyerekek használhatják.

Bővebb információ a Westend honlapján vagy a Facebook-eseményeknél: 5-6. heti Winter Wonderland program

Van magyar karácsonyi mozi és még jó is!

Remek dolog, hogy Tiszeker Dániel és csapata felfedezte azt a hiányt, miszerint nekünk, magyaroknak nincsen még saját karácsonyi romantikus filmünk, a Nagykarácsony ezt a feladatott jött ellátni, és szolgálatát oly pontosan látta el, mint egy tűzoltóbrigád – írtuk legutóbbi filmkritikánkban. Akit érdekel a bővebb történet, itt elolvashatja:

Kapcsolódó
Üzembiztos receptből sütötték, jól is sikerült az első magyar karácsonyi romkom
A Nagykarácsony nem lesz ugyan műfaját felforgató korszakos klasszikus, de nem is kell az legyen, így is mindent tud, amit ennek a műfajnak tudnia kell. Kritika.

A Nagykarácsonyban az a legjobb, hogy pontosan tudja, mit vállalt, és azt akarja megcsinálni, nem többet, nem kevesebbet. Nem akar cigánykereket hányni progresszióból, nem akarja megújítani, kitekerni, újraértelmezni a műfajt, arra a karácsonyi filmeknek ugyanis semmi szükségük nincsen.

A Nagykarácsonyt november 25-től játsszák a hazai mozik, 109 percben. 24.hu: 7/10

Ajánlott videó

Olvasói sztorik