Advent

Pár tipp, hogy biztos ne ragadjon a postán a karácsonyi ajándék! (X)

Az idei karácsony több szempontból sem lesz szokványos. Az első ünnep, amikor megvan a veszélye, hogy a pandémia miatt nem gyűlhetnek össze a nagy családok, nem ajánlatos a plázákban vásárolni, nem mehetünk forralt borozós, kirakodó vásáros rendezvényekre. Végső soron pedig az ajándékok beszerzése is nehezebb lesz. Ahhoz, hogy elkerüljük az ebből adódó stresszt, adunk pár hasznos tippet!

Karácsony és ajándékok
Bár a karácsony lényege, hogy szeretetben együtt töltsük az időt, az ajándékok a legtöbb családban nem maradhatnak el, ahogy a feldíszített fenyő sem. Idén több dolog is nehezíti a meglepetések beszerzését: kerülni kell a tömeget, és több helyen boltzárak vannak, az embereknek, akik elvesztették a munkahelyüket, nem marad a tartalékokból ajándékokra, a covid okozta stressz pedig elveszi az ünnep meghittségét.

Ez év végén érdemes átértékelnünk az ünnep jelentőségét és tényleg azért örülni, hogy egészségben együtt lehetünk, nem pedig azért, mert tele a fa alja. Egy finom vacsora a szeretteinkkel, a közös sütés-főzés, a gyermekekkel közös fadíszítés éppúgy lehet ajándék. Mert ezek az élmények akkor is velünk lesznek, amikor az arckrém már kifogyott, és a játék már elromlott.

Tippek, hogy idén se maradj ajándék nélkül
Az ajándékokról azért természetesen nem kell lemondanunk, néhány tudatos döntéssel idén is beszerezhetjük a megfelelő meglepetéseket.

●        Időben kezdjünk neki az ötletelésnek! Írjunk listát azokról, akiknek ajándékozni szeretnénk, és társítsunk hozzájuk egy tárgyat, színt, élményt, gondolatot. Ebből asszociáljunk, és minél egyszerűbb dologban gondolkodjunk, hiszen a gesztus számít.

●        Ha időben kitaláltuk az ajándékot, ami biztosan örömet okoz, ne kezdjünk ámokfutásba a boltokban, ma már a legegyszerűbb és leggyorsabb online rendelni. A futárszolgálatok pár nap alatt biztonságosan leszállítják a terméket, így biztosan nem ragad a postán, nem lesz készlethiány a boltban, és nekünk sem kell a zsúfolt, maszkos emberek között tolonganunk.

●        A legszívhezszólóbb a saját készítésű ajándék. Az sem baj, ha nem vagyunk DIY guruk. A YouTube tele van “csináld magad” videókkal. Talán nem alkotunk tökéleteset, de biztosan mosolyt csalunk a másik arcára, és örök emléket állítunk. Ez pedig a legszebb ajándék.

●        Alkoss kupont! Ha épp nincs elég pénzünk, vagy nem tudunk a pandémia miatt élményajándékot adni, szerkesszünk a wordben egy mozi/vacsora/színház/utazás kupont, amit a megajándékozott bármikor be tud majd váltani “nálunk, ha újra megnyílnak a lehetőségek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik