Advent

Ezért tegyük ki korábban a karácsonyi díszeket

Fotó: James De Mers/Pixabay
Fotó: James De Mers/Pixabay
A mostani nehéz időkben örömet okozhat a lelkekben.

Ha megfordult gondolatainkban, hogy már most elővennénk a karácsonyi dekorációt és feldíszítenénk a lakást – vagy akár már ki is tettük a díszeket – annak előnye is lehet, írja a Babaszoba.

Pszichológusok szerint teljesen érthető, ha idén többen szeretnék korábban megteremteni az ünnepi hangulatot. Az emberek boldogságra és örömre vágynak, hiszen ez az év a koronavírus-járvány miatt sok bánattal, veszteséggel járt együtt, miközben elmaradtak a családi, baráti összejövetelek is.

A dekorálás egészséges módja annak, hogy az ember feldobja a kedvét, és a boldogabb időkre emlékezzen. A fa korábbi felállítása, a lakás feldíszítése mind nosztalgiát válthat ki, szép gyerekkori emlékeket idézhet fel, ráadásul a korai díszítés kellemes elfoglaltságot jelent.

Az illatok szintén kötődnek az emlékekhez, így egy illatos gyertya, ünnepi süti készítése, a fenyő illata is szép emlékeket hívhat elő.

A szakemberek javaslata az arra való összpontosítás, amit kontrollálni lehet a szorongás enyhítése érdekében. Ennek egyik módja lehet akár a díszítés is. A káosz ellenére általa kényelmes, hangulatos oázist lehet teremteni otthon

– írja a portál.

Ugyanakkor az ünnepek sokak számára jelenthetnek nehéz időszakot, különösen azoknak, akik elvesztették egy szerettüket, vagy nehéz gyermekkoruk volt.

Ha a dekorálás stresszes emlékeket is előhoz, akkor nem biztos, hogy idén jobb előbb feldíszíteni a lakást

– nyilatkozta egy pszichológus.

A legfontosabb azonban, hogy mindenki azt tegye, ami számára ideális: díszítheti korán, vagy csak közvetlenül karácsony előtt a lakást, de ha úgy érzi, teljesen kihagyhatja az ünnepet.

Ez is karácsony
WHO: egyes családoknak az a legbiztonságosabb, ha nem tartanak karácsonyi összejövetelt
Bizonyos szituációkban meg kell hozni a nehéz döntést az Egészségügyi Világszervezet szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik