Advent

Életre szóló barátságot kötött egy oroszlán, egy medve és egy tigris

Leó, Balu és Sir Kán még kölyökkorukban barátkoztak össze. Elválaszthatatlan barátok lettek.

Az oroszlánok, a medvék és a tigrisek soha nem élnének egy falkában a természetben, egy állatmenhelyen azonban másképpen működnek a dolgok. Egy oroszlánt, egy medvét, és egy tigrist, akik a georgiai Noé bárkája állatmenhelyen élnek, egy kölyökkori trauma kovácsolt összetartó csapattá.

A georgiai rendőrség 2001-ben ütött rajta egy atlantai drogdíler házán. A pincében, a legnagyobb meglepetésükre három ketrecet találtak, melyekben egy medvebocs, illetve egy oroszlán-, és egy tigriskölyök volt. Mindhárom állat rettenetesen elhanyagolt állapotban volt, alultápláltak voltak, a testüket élősködők borították. Az afrikai oroszlán pofáján hatalmas seb volt, a bengáli tigris csont és bőr volt, a fekete medve pedig egy olyan szűk hámot viselt, hogy a pántok mélyen belevágtak a húsába.

Fotó: Facebook / NoahsArkAnimalSanctuary

Az állatok szenvedése a rajtaütéskor véget ért. A rendőrök a Noé bárkája állatmenhely gyönyörű, 250 hektáros birtokára vitték őket. Bár még csak kölykök voltak, hamar kiderült, annyi mindenen mentek már keresztül, hogy nem lehet őket visszaengedni a természetbe. Az állatok azóta a menhelyen élnek és a legjobb barátok lettek, együtt ettek, aludtak és játszottak több mint 15 éven át.

Ma már csak Balu, a medve él. Leó 2016-ban, Sir Kán pedig 2018-ban pusztult el. A menhelyen mindenki meggyászolta a nagymacskákat, de a gondozóknak vigaszt nyújt, hogy tudják, az oroszlán és a tigris is boldog életet éltek, miután megmentették őket. Most pedig mindent megtesznek azért, hogy Balu érezze, nem maradt teljesen egyedül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik