Advent

Karácsonyi csomagolásban küldik haza az újszülötteket az ünnepek idején egy amerikai kórházból

Egy texasi kórházban már ötven éve él a hagyomány, és egyre több helyen vezetik be.

Rengeteg karácsonyi szokás létezik: a karácsonyfa felállítása és feldíszítése, az ünnepi fogások az asztalon, az ajándékozás, a csillivilli dekoráció, a karácsonyi filmek a tévében és az, hogy összejön a család.

Egy kórháznak a texasi San Antonióban szintén megvan a maga karácsonyi hagyománya. A Metodista Gyermekkórházból, immár ötven éve, minden karácsonykor egy nagy piros zokniba bújtatva, és egy hozzáillő kötött sapkában engedik haza az újszülötteket. (Észak-Amerikában a Mikulás a kandallóra akasztott, általában piros zoknikba teszi az ajándékait, erre utal a kórházi szokás.)

A piros zoknikat és a sapkákat egy Bluebirds (Kékmadarak) nevű önkéntes csapat készíti, akik egész évben rengeteget segítenek a kórház személyzetének. A családok, melyekben karácsonyi baba születik, általában évtizedekig kincsként őrizgetik a sapkákat és a zoknikat. Ahogy a San Antonio-i kórház kedves hagyományának elterjedt a híre, egyre több amerikai kórház is bevezette, hogy ünnepi „csomagolásban” küldi haza a karácsonyi babákat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik