Advent

Kifizette 36 család lejárt számláit egy floridai férfi, mert eszébe jutott, hogy ő is volt szegény

Különleges karácsonyi ajándékot kapott 36 család a floridai Gulf Breeze-ben. A meglepetés azonban nem a fájuk alá, hanem a postaládájukba érkezett.

Amikor Michael Esmond megkapta a közüzemi számláit, rajta a figyelmeztetéssel, hogy legkésőbb december 26-ig be kell fizetnie őket, eszébe jutott egy régi emlék. A ma már jól menő medencés vállalkozást vezető férfi a nyolcvanas évek egyik karácsonyára gondolt. A valaha volt leghidegebb tél tombolt akkor Floridában, sokszor mínusz 10 fok alatti hőmérséklettel, ő pedig nem tudott fűteni, mert annyira szegény volt, hogy nem tudta fizetni a számláit, ezért kikapcsolták nála a gázt.

Amikor Michael Esmond meglátta a számla alján a közvetlenül karácsony utáni dátumot, arra gondolt, vajon hány család élhet amiatt stresszben, hogy nem tudják befizetni a számláikat. Hamar utánajárt és megtudta, hogy 36 családnak van, összesen 4600 dollárnyi (közel 1,4 millió forintnyi) adóssága.

Michael Esmond rendezte az összes tartozást, az adós családok pedig felszólítás helyett egy levelet kaptak, melyben értesítették őket, hogy nem kell aggódniuk a lejárt számláik miatt, mert a Gulf Breeze Pools & Spa nevű vállalat gondoskodott róluk.

A cégvezető azt mondja, nem csak a nehéz sorsúakon akar segíteni, de szeretné terjeszteni azt a szemléletet is, hogy aki megteheti, az segítsen másokon, adjon vissza valamit a közösségnek. Michael Esmond máris azon gondolkodik, legközelebb hogyan fog jótékonykodni – írja a CNN.

(Kiemelt képünkön Michael Esmond, fotó: CNN)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik