Advent

Egy ötéves kislány tanítja emberségre az amerikai iskolákat

Míg több iskolában vegzálják azokat a gyerekeket, akik nem tudnak fizetni az ebédjükért, egy kislány azért dolgozott, hogy szegény iskolatársain segíthessen.

Az ötéves Katelynn Hardee meghallotta, ahogy egy másik gyerek anyukája arról beszél, mennyire nehéz ügy lesz kiszorítani a családi költségvetésből egy iskola utáni program árát. A kislány elbeszélgetett erről a saját anyukával, majd megkérdezte tőle, hogy mit tehetne, hogy a nála szegényebb gyerekeken segíthessen. Az anya és a kislánya hamar kitaláltak valamit – írja az NBC.

A San Diego-i kislány felállított egy kis standot a házuk előtt, amelyen saját készítésű süteményeket és kakaót árult. Az üzlet annyira sikeres volt, hogy a bevételből kifizette 123 gyerek ebédpénztartozását az iskolai körzetében. Egy helyi híradó kérdésére a kislány csak annyit mondott, nem szeretné, hogy az emberek éhezzenek.

Katelynn gesztusa azért is kapott különösen nagy figyelmet mindenütt az Egyesült Államokban, mert az utóbbi időben nyugtalanító hírek láttak napvilágot arról, ahogy bizonyos iskolai körzetekben azokat a diákokat kezelik, akik adósságot halmoztak fel a menzán.

Egy pennsylvaniai körzet például azzal fenyegette a szülőket, hogy a gyámhatósággal helyezteti gondozásba azokat a gyerekeket, akik nem egyenlítik ki a tartozásukat, Philadelphiában az adós diákoknak megtiltották, hogy részt vegyenek az iskolai bálon, egy minnesotai iskolában pedig videóra vették, ahogy a menzán dolgozók inkább kidobták a meleg ételt, minthogy olyan gyerekeknek adják oda, akiknek tartozásuk volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik