Advent

Szívszorító levelet írt két kisfiú a Mikulásnak, aki még soha sem látogatta meg őket

Vírusként terjed a közösségi portálokon egy portugál nyelven, kézzel írt levél, amelyikben egy brazíliai testvérpár arra kéri a Mikulást, hogy végre látogassa meg őket is.

December elején a világon mindenütt tollat, zsírkrétát, vagy filctollat ragadnak a gyerekek, hogy levelet írjanak, vagy rajzoljanak az Északi Sarkon élő jóságos télapónak arról, hogy milyen ajándékokra vágynak leginkább. A brazíliai Acre államban élő kilencéves Zaquel és hétéves öccse, Kaique azonban soha nem írtak ilyen levelet, mert az ő Isten háta mögötti kis falujukba soha nem ér oda a Mikulás.

A testvérek idén mégis megpróbálkoztak a lehetetlennel. Zaquel ezt írta portugálul egy vonalas paírra:

Szia Télapó,

A nevem Zaquel a testvérem pedig Kaique. Nem kérünk ajándékot, csak nagyon szeretnénk találkozni veled. Minden karácsonykor várunk, de soha sem jössz el. Leírom a címünket. Vidéken élünk Ramal Granadában a 24-es kilométerkőnél. Ne hozz ajándékot, te magad lennél az ajándék! Mikulás az álmainkban így képzelünk el téged, ahogyan a tévében látunk. Nagyon szeretünk!

Fotó: családi archívum

Az idősebb fiú sorai mellé az öccse, aki még nem tud írni, lerajzolta a Mikulást. A levelet a kisfiúk apukája fotózta le és osztotta meg a közösségi oldalakon – írja a Daily Mail című brit bulvárlap.

(Kiemelt képünkön Kaique és Zaquel da Silva Costa, fotó: családi archívum)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik