Advent

Rénszarvasszán helyett katonai helikopterrel érkezett a Mikulás Alaszkába

Kicsit korán és rendhagyó módon érkezett meg a Mikulás az Alaszka egyik eldugott zugában fekvő, Napakiak faluba.

Karácsonyeste helyett, már december 3-án leszállt a Mikulás az alaszkai Napakiakban.  A gyerekek őszszakállú, piros ruhás barátját nem rénszarvasok repítették a kemény télben a külvilágtól szinte teljesen elzárt településre, hanem egy Black Hawk helikopter – írja a KTOO News.

A Télapót és az ajándékait az amerikai Nemzeti Gárda szállította le, ahogy 1956 óta minden évben megteszik, a „Mikulás Hadművelet” keretében. A katonák a karácsony előtti időszakban olyan falvakba viszik el az ünnepet, melyek a közutakon ilyenkor megközelíthetetlenek. A gyerekeknek játékokat, édességet, fagylaltot, iskolai felszereléseket, sporteszközöket visznek, a felnőtteknek pedig színes sapkákat, amit saját kezűleg kötött nekik egy nő a napfényes Floridában.

A családok az iskola tornatermében gyűlnek össze, karácsonyi dalokat énekelnek, majd belép az egyébként őrmesteri rangban szolgáló Mikulás. Az ünnepség és az ajándékozás két órán át tart, a Télapó és a terepszínű ruhát viselő segítői aztán visszaszállnak a Black Hawk helikopterbe, és egy újabb, a külvilágtól elzárt település felé veszik az irányt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik