Advent

Együtt karácsonyoznak az idősekkel, hogy senki ne legyen magányos

Jobb együtt ünnepelni, mint egyedül, magányosan.

Az angliai Newquay-ben a helyi szociális otthon felhívást tett közzé, melyben meghívnak minden idős embert, hogy ünnepeljék velük együtt a karácsonyt ahelyett, hogy otthon lennének egyedül, magányosan – számolt be róla egy helyi lap, a Cornwall Live. Az otthon dolgozói bíznak benne, hogy az idősek nyitottak lesznek a lehetőségre.

A szervezők várnak mindenkit egy közös karácsonyi ebédre, majd különböző programokat szerveznek a vendégeknek, akik együtt társasjátékozhatnak, vagy énekelhetnek. Mikor pedig elfáradtak, ingyen és bérmentve haza viszik őket.  Az otthon igazgatója, Carrie Lewis az akcióról úgy nyilatkozott,

a karácsony hagyományosan az az ünnep, mikor együtt van az egész család. Borzasztó lehet, ha valakinek egyedül kell ilyenkor lennie, magányosan, így szeretnénk megosztani otthonunk melegségét mindenkivel, aki úgy érzi, szeretne csatlakozni.

A szervezők még a résztvevők szállítását is megszervezik, háztól házig fuvaroznak mindenkit, így már ez sem lehet akadály senkinek ahhoz, hogy csatlakozzon, épp ezért Lewis reméli, hogy minél többen összegyűlnek.

 

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik