Advent

Ez lehet a világ legdrágább karácsonyfája: 4,6 milliárd forintnyi dísz van rajta

Gyémántok, zafírok és luxusékszerek, és gyémántporos gömbdíszek díszítik.

Feltehetően a világ legdrágább karácsonyfáját állították fel a spanyolországi Málaga tartományban található Kempinski Hotel Bahiában. A szálloda Debbie Wingham divattervezővel együttműködve hozta létre az impozáns alkotást, ami közlésük szerint 11.9 millió fontot, azaz nagyjából 4,6 milliárd forintot ér.

A világ legdrágább karácsonyfája Fotó: Kempinski Hotel Bahia

A karácsonyfa tobzódik a luxusban. Rózsaszín, vörös, fehér és fekete gyémántok és zafír mellett újrahasznosított ékszerek is találhatóak rajta, olyan nagy nevektől, mint a Bulgari, a Cartier, a Van Cleef & Arpels és a Chanel. A megfelelő illatokról parfümök gondoskodnak, és még ehető díszeket is elhelyeztek rajta.

Persze vannak gömbdíszek is, amiket gyémántporral és arannyal vontak be.

A világ legdrágább karácsonyfája. Fotó: Kempinski Hotel Bahia

Az elmúlt évtizedben több hasonló, több milliárd forintot érő karácsonyfát is felállítottak szerte a világon. 2010-ban az Abu-Dzabiban található Emirates Palace 11 millió dollár (3,2 milliárd forint) értékű ékszerrel díszített fát állított fel, míg 2016-ban japán ékszerészek egy 200 millió jent (550 millió forint) érő karácsonyfát készítettek 1,2 kilométernyi aranydrótból – írta a CNN.

Kiemelt kép: Kempinski Hotel Bahia

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik