Advent

A millenialok már a karácsonyi húzás miatt is szoronganak

Egyszerű: emiatt el kell törölni azt!

Heti szinten születnek fontos tanulmányok és kutatások, de egyik sem tűnik olyan fontosnak, mint az, amiről a Fox számolt be a napokban. Arról beszélgettek egyik műsorukban, hogy a millenialok, vagyis az Y generáció tagjai – pontosabban egy részük – legszívesebben eltörölné a karácsonyi húzást, vagyis azt a szokást, amikor a munkahelyen vagy az iskolában ki kell húzni valamelyik társunk nevét, azt titokban tartani, majd karácsonykor megajándékozni őt valamivel.

A brit Jobsite felmérése szerint a millenialok többsége ezt a szokást nagyon utálja, szerintük a karácsony emiatt még stresszesebb lesz. Sokan arról számoltak be, hogy kollégájuk nem örült az ajándéknak, vagy hogy nem mernek túl keveset költeni arra.

Az ellenállással egyetértett az egyik műsorvezető is, aki azt mondta, amúgyis mindenki túl sokat költ ilyenkor, akkor miért kéne emiatt még többet költeni, helyette inkább beszélgessenek egymással a kollégák. A másik műsorvezető viszont megtartaná a szokást, ám azt is meghatározná, hogy maximum csak 10 dollár (kb. háromezer forint) értékben lehessen ajándékot vásárolni.


Eltörölnéd a karácsonyi húzást és a titokban ajándékozást?

Kiemelt kép: Jack Taylor/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik