Advent

Egy hajléktalan majdnem egymillió forintot osztott szét a járókelők között

Nagy karácsonyi meglepetésben volt része annak, aki nem nem hagyta figyelmen kívül a kéregető férfit.

Az emberek többsége fejét lehajtva, félrenézve szokott elmenni az utcán kéregető hajléktalanok előtt.

Cofidis tipp – Legyen jobb a napod!

Bókolj embereknek! Néha egyetlen verbális gesztus is elég, hogy valakinek feldobd a napját.

A mostani karácsonyi szezonban azonban volt egy hét, amikor nagyon bánhatták, akik elsétáltak az amerikai Phoenix város egyik utcáján kéregető Moses Elder mellett.

A hajléktalan férfi ugyanis százdollárs bankjegyeket, azaz majdnem 30 ezer forintnak számító készpénzt adott azoknak, akik megálltak előtte.

Elder nagyjából háromezer dollárt, azaz majdnem egymillió forintot oszthatott szét. Köszönhetően egy ismeretlenségben burkolózó, gazdag idős üzletembernek, akik évek óta, mint „Titkos Télapó” járja karácsony idején az Egyesült Államokat, és százdollárosokat ad számára ismeretlen embereknek.

Most azonban úgy döntött, a pénz egy részének elosztását rábízza a hajléktalan férfira, adja oda azoknak, akik szerinte megérdemlik. Ő pedig nagyrészt szintén ismeretleneknek adta. Olyanoknak, akik megálltak nála, és odafigyeltek rá, miközben az utcán koldult egy kis apróért.

Olyan embereknek, mint a hétgyerekes Danny McCoy, aki annak ellenére adott pár aprót Eldernek, hogy nem tudta, hogyan fog karácsonyi ajándékokat vásárolni a gyermekeinek – írta a CBS News.

De Elder nem csak ismeretlenek adomdányozott. Kapott tőle 400 dollárt hitközségének egyik tagja, valamint 500 dollárt egy hajléktalan anyuka. És persze a „Titkos Télapó” neki is adott valamennyi pénzt, de a CBS azt nem közölte, hogy mennyit. Annyit biztosan, hogy az „egy új kezdet” lesz a férfi életében.

Közben a Titkos Télapónak azt üzente az embereknek, hogy próbálják ki, milyen adni, mert attól biztosan jobb lesz majd az életük.

A kedvesség az, ami összekötheti az embereket, szóval ha valaha is szomorúnak, és szeretné jobban érezni magát, menjen, és tegyen valami jót valakivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik