Advent

Elsírta magát az örömtől, amikor visszakapta 50 éve meglévő, félmillió kilométert futott VW Bogarát

A 73 éves kaliforniai nő már szinte családtagnak számító autóját ajándékként újította fel a Volkswagen. Egy éven át dolgozott rajta több mint 60 ember, és az eredmény csodálatosan szép lett.

A Kaliforniában élő Kathleen Brooks 22 éves volt, amikor 1966-ban megvásárolta élete első autóját. Egy vörös színben pompázó Volkswagen Bogarat, akinek, akarjuk mondani aminek, az Annie nevet adta.

Elválaszthatatlanok lettek. Több mint fél évszáddal, és több mint félmillió kilométerrel később Brooks még mindig a régi bogárral járja a kaliforniai utakat.

Velem volt, amikor megházasodtam, majd elváltam, amikor megvettem a saját házamat, amikor saját üzletet indítottam, több munkahelyre is elkísért, és ott volt, amikor háromszor is mellrákos lettem

mondta Brooks.

De a megtett kilométerek és az idő már meglátszott Annie-n. Még mindig működik, és jól lehet használni, de hosszabb utakra már nem mert vele Brooks elindulni.

A nő autójának híre végül eljutott a Volkswagenhez is, és a cég nagyvonalú ajánlatott tett a gyógyuló rákbetegekkel foglalkozó Brooksnak. Felajánlották, hogy ingyen felújítják számára az autóját. Nem is akárhol, hanem a német cég mexikói gyárában, ott, ahol az utolsó léghűtéses bogarakat gyártották 2003-ig.

És csodás munkát végeztek. Az autó felújításával több, mint hatvan szakértő foglalkozott, akik nagy szeretettel láttak neki az autó felújításának, ami majdnem egy teljesen évet vett igénybe. Az autót az utolsó csavarig újjáépítették, minden elhasználódott alkatrészt kicseréltek, figyelve arra, hogy szinte minden olyan legyen, mint az eredetiben.

Brooks nehezen vált az autójától. A restaurációról készült videóban látni lehet, hogy könnyes volt a szeme, amikor a kis teherautóra felrakott kocsit elvitték tőle, és búcsút intett neki.

Könnyes búcsú: Kathleen Brooks búcsúzik Annie-től, a már szinte családtagnak számító Bogártól. Fotó:YouTube/YouCar

A cég tudta, hogy a nő számára „ez nem csak egy Bogár, hanem családjának a tagja”, és ennek megfelelő szeretettel építették újra a járművet.

És elég csak megnézni, hogyan reagál Brooks, amikor meglátta a felújított Annie-t, hogy tudjuk, a kettőjük lévő kapcsolat tényleg valami különleges.

A kiemelt képen Kathleen Brooks, a felújított Bogárban, amit több mint 50 évvel korábban vásárolt. Fotó:YouTube/Jason Torchinsky

Ajánlott videó

Olvasói sztorik