Advent

A menhelyi kutyáknak idén igazi a Karácsonya (X)

Kutyaszemmel – a közösségi adományozással együtt több, mint 7 millió forint gyűlt össze a menhelyi kutyák megsegítésére.

Magyarországon ritkán van példa arra, hogy a vidéki menhelyek komolyabb anyagi támogatásban részesülnek. Nyáron indult el a Cofidis Magyarország Kutyaszemmel programja, mely egyaránt támogatja a gazdás és a menhelyen élő kutyákat, valamint a menhelyeket. Év végére a kampány során több, mint 7 millió forint gyűlt össze – ebből 6 millió forint vállalati adomány, 1 millió forint közösségi adományozás keretében – a menhelyi kutyák megsegítésére. Az adományokat a Hangya Közösség kapta meg, akik az elosztás során a legrászorultabb, csekély finanszírozási forrásból dolgozó, vidéki menhelyeket vették előre és az ott élő kutyák helyzetét igyekeznek jobbá tenni.

2018-ban készült a Kutyaszemmel országos reprezentatív kutatás, ahol felmérték a magyarországi kutyák és menhelyek helyzetét, annak érdekében, hogy igazán hasznos támogatást tudják nyújtani számukra. Így többek között a szakemberek által említett problémák hatékony támogatását tűzte zászlajára. A vállalat Kutyaszemmel program keretében a konkrét segítségnyújtással – 5 millió forintos pénzadománnyal és egy, a kutyák szállítására alkalmas „Menhely Expressz” gépjárművel – lépett fel a menhelyi kutyák megsegítéséért. Mindemellett idén novemberben pedig a kutyabarát lakosságot bevonva közösségi adományozó kampányt indított. Az összefogásnak köszönhetően további 1 millió forint gyűlt össze a menhelyek számára, amelyet a Cofidis megduplázott, így a végén több, mint 2 millió forintot sikerült a jó ügyre.

Az adományok a Hangya Közösség közreműködésével kerültek a legmegfelelőbb helyekre:

·       a kisvárdai menhely hatalmas összefogás eredményeképpen új tetőszerkezetet kapott

·       a karcagi menhelyre végre olyan tároló érkezett, amiben biztonságosan tárolhatják a szükséges eszközöket, élelmet

·       a mátészalkai menhely egy nagyobb összeget orvosi költségekre fordított

·       a nyírmadai menhely pedig csodaszép kennelsorral bővült a régi életveszélyes helyett, a fennmaradó összeg pedig a kutyusok egészségügyi költségeit fogja fedezni.

Kutyaszemmel program: A Cofidis legfontosabb értékei között tartozik a gondoskodás és felelősség, így már az elmúlt években is foglalkoztak és aktívan tettek a társadalmat érintő problémák megoldásáért. A gondoskodás és a felelősségvállalás a családi környezethez tartozó, szinte családtagnak számító háziállatok körére is kiterjed a vállalatnál, éppen ezért indult el a Kutyaszemmel program idén, mely egyaránt támogatja a gazdás és a menhelyen élő kutyákat.

2018-ban készült a Kutyaszemmel országos reprezentatív kutatás, ahol felmérték a magyarországi kutyák és menhelyek helyzetét, annak érdekében, hogy igazán hasznos támogatást tudják nyújtani számukra. A Cofidis idén komoly lépéseket tesz a hazánkban élő négylábúak jobb léttért, felhívják a figyelmet a felelős állattartás fontosságára. Bővebben a programról: https://www.cofidis.hu/kutyaszemmel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik