Advent

A kemoterápián ismerkedtek meg gyermekkorukban, felnőttként összeházasodtak

Furcsának tűnő esküvői helyszínt választott egy tennesseei fiatal pár. Lindsey Wilkerson és Joel Alsup a St. Jude gyermekkórházban mondták ki a boldogító igent, Memphisben. Húsz évvel korábban ott ismerkedtek meg gyermekként és nem csak egymást, de az életüket is az intézménynek köszönhetik – írja a Today.

Cofidis tipp – Legyen jobb a napod!

Néha hajlamosak vagyunk elfeledkezni egészségünkről. Ha az újévi fogadalom kevés az egész éves lendülethez, tölts le egy appot, ami majd emlékeztet a mozgás fontosságára.

Joel Alsup igazi örökmozgó kisfiú volt, tele energiával. Egyszer csak azt vette észre, hogy egyre nehezebben használja a jobb karját. Kiderült, hogy egy tumor növekszik a jobb vállánál a csont mellett. Miután a családjával számos kórházat és orvost jártak végig, a St. Jude-ban kötöttek ki.

Közben néhány száz mérfölddel arrébb, hasonló történet játszódott le egy missourii kisvárosban. A kis Lindsey halálra rémült, amikor akut limfoblasztos leukémiával diagnosztizálták. Nem csak saját maga miatt aggódott, hanem amiatt is, hogy hallotta a szüleit, amint megbeszélték, hogy eladják a házukat, hogy fizetni tudják a kislányuk kezelését.

Lindsey és Joel is durva kezeléseken estek át. A fiú jobb karját végül amputálták, a lány pedig három éven át kapott kemoterápiás kezeléseket. A hosszú, nehéz időszakok között azonban néha akadtak könnyebb pillanatok, amikor mindketten gondtalan gyerekekként viselkedhettek, és összebarátkozhattak. De amikor végre elhagyhatták a kórházat, szétváltak az útjaik.

Lindsey életét annyira meghatározta gyermekkori betegsége, hogy felnőttként Memphisbe költözött, hogy a St. Jude kórház adománygyűjtő szervezeténél helyezkedjen el. Nem sokkal később a sors Joelt is visszavezette a gyermekkórházba, ő videós részlegen helyezkedett el. Nem telt sok időbe, hogy a régi barátok újra egymásra találjanak. A barátságuk pedig gyorsan valami sokkal mélyebbé alakult.

 „Gondoltam, egyszerűen kimondom. Kihagyom azt a részt, hogy mindig is kedveltem és soha sem felejtettem el, egyszerűen csak megmondom neki, hogy szeretem”

– meséli Joel.

Lindsey pedig így emlékszik ugyanerre a pillanatra:

„Egyszer csak odafordult hozzám és azt mondta: szeretlek. Abban a pillanatban tudtam, hogy én is szeretem. Felnéztem rá és szerettem egész életemben.”

Lindsey és Joel házaspárként is a kórházban dolgoznak, de már egy új területen. Mindketten annak a programnak a résztvevői, amelyik a gyermekkori rák túlélőinek sorsát követi nyomon. Otthon pedig a Lindsey előző házasságából született két gyermekét nevelik. Mindketten úgy érzik, hogy bár szörnyű volt gyermekként megküzdeni egy súlyos betegséggel, bőven megérte, ha az volt az ára annak, hogy egymásra találjanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik