Advent

Szívmelengető, hogyan találtak otthonra ezek az állatok

Sok esetben kérdéses lehet egy kutyus örökbefogadásakor, hogy végül is ki mentett meg kit – a hálás jószágok sokszor saját életük árán is védelmezni fogják a gazdit, miután a szövetség megköttetett. Az interneten idén is számos szívmelengető történetet olvashattunk befogadott jószágokról, amelyek nem csak mosolyt csalnak az ember arcára, de fontos tanulságokkal is szolgálhatnak barátságról és emberségről.

Cofidis tipp – Legyen jobb a napod!

Adakozz egy kutyamenhelynek! Már egy kis adomány is segít abban, hogy az ebek tápláló falathoz jussanak. Ha esetleg meglátogatod a menhelyet személyesen, te is garantáltan úgy fogsz örülni, mint a kutyusok a falatoknak.

Ezek közül szemezünk, igaz, az utolsó történetben van egy kis csavar!

A katona, aki örökbe fogadta a társát

Nick Montez hét évig dolgozott együtt Mally nevű kutyapartnerével, akit bombák kiszagolására képeztek ki. A közös munka még 2011-re nyúlik vissza, utána ötévig nem látták egymást. Montez végül a hosszú évek után örökbe fogadta, miután a hadseregnek már nem volt többé szüksége az idős állat szolgálatára. A különleges barátságot Montez egy tetoválással is még szorosabbra fűzte, Mally mancsát varratta a vádlijára.

A biciklis, aki megmentette a sérült ebet

A Columbo nevű kutyus mindössze öt hónapos volt, amikor egy biciklis csoport rátalált. A kisállat sérüléseket szenvedett, több csontja is el volt törve. Az egyik biciklis felkapta, és mérföldeket tekert vele, míg eljuttatta a városba orvoshoz. Utána sem váltak el egymástól, rögtön barátság szövődött köztük.

A kutyus, aki a kiskacsákat fogadta örökbe

Fred, a tízéves labrador kilenc kiskacsát vett magához, miután az anyjukat feltételezhetően elpusztította egy róka. A különös összetételű család az angliai Essexben található Mountfitchet kastélyban él békességben és szeretetben. A birtokot tulajdonló Goldsmitch-család rendszeresen fogad be bajba jutott állatokat, és azt mondják, az eb szeretett volna anyásat játszani, a hangot pedig gyorsan meg is találta a kiskacsákkal, akik mindenhová követik őt.

Dog fosters orphaned ducklings

Fred the labrador took these orphaned ducklings under his paw.

Közzétette: BBC One – 2018. május 21., hétfő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik