Advent

A Mikulás is csodára vár, még mindig nincs hó Lappföldön

Minden évben több tízezer család érkezik Lappföldre, hogy a gyerekeket végigkalauzolják a Mikulás mágikus országában. Fantasztikus utazás, csodás élményekkel!

Fotó: visitromaniemi. fi

Az idén az időjárás nem túl kegyes, a lappföldi hó egyelőre hiányzik, a térségben csupán néhány centiméternyi mutatja magát.

Az eddig megszokottól magasabb hőmérséklet és a kevés csapadék hőmérséklet úgy tűnik ellopja az eddig megszokott karácsonyi hangulatot. A Mikulás falu  Rovaniemi közelében található, ahol az év 175 napjában hófehér a táj, és ilyentájt már 20-30 centiméter hó kényezteti a kirándulókat, most azonban ez a kép fogadja a turistákat.

Fotó: rovaniemi.fi

Hó nélkül nincs mágia

Egyre növekszik a turisták aggodalma, hiszen a gyerekeknek nehéz lesz elmagyarázni, ha a Mikulás nem szánon érkezik, így a karácsonyi varázslat elmarad. Mindemellett gazdaságilag is aggasztó a helyzet, számos olyan utazásszervező működik, akik már visszafizették ügyfelüknek a pénzt illetve alternatív dátumokat vagy egyéb úticélokat javasolnak. A téli turizmus hatalmas üzleti tevékenység Lappföldön. A szezononkénti 100 ezer látogató 700 millió finn márkát jelent a helyi gazdaság számára. De az idei szokatlanul meleg időjárás azt jelenti, hogy azok, akik a téli csodaországba készülnek egyelőre csak betonokkal és fákkal találkozzanak.

A város webkameráján jól követhető az időjárás.

2011-ben már történt hasonló, amikor csak néhány nappal a Mikulás ünnepe előtt esett le a hó. Most sem tehetünk mást, mindössze várni hóra és reménykedni a karácsonyi csodában.

Itt a legszebb a karácsony egész Európában
Mintha a mikulás szülőföldjén járnánk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik