Advent

A Mikulás is csodára vár, még mindig nincs hó Lappföldön

24.hu
24.hu

2018. 11. 28. 10:45

Korábban a témában:

Minden évben több tízezer család érkezik Lappföldre, hogy a gyerekeket végigkalauzolják a Mikulás mágikus országában. Fantasztikus utazás, csodás élményekkel!

Fotó: visitromaniemi. fi

Az idén az időjárás nem túl kegyes, a lappföldi hó egyelőre hiányzik, a térségben csupán néhány centiméternyi mutatja magát.

Az eddig megszokottól magasabb hőmérséklet és a kevés csapadék hőmérséklet úgy tűnik ellopja az eddig megszokott karácsonyi hangulatot. A Mikulás falu  Rovaniemi közelében található, ahol az év 175 napjában hófehér a táj, és ilyentájt már 20-30 centiméter hó kényezteti a kirándulókat, most azonban ez a kép fogadja a turistákat.

Fotó: rovaniemi.fi

Hó nélkül nincs mágia

Egyre növekszik a turisták aggodalma, hiszen a gyerekeknek nehéz lesz elmagyarázni, ha a Mikulás nem szánon érkezik, így a karácsonyi varázslat elmarad. Mindemellett gazdaságilag is aggasztó a helyzet, számos olyan utazásszervező működik, akik már visszafizették ügyfelüknek a pénzt illetve alternatív dátumokat vagy egyéb úticélokat javasolnak. A téli turizmus hatalmas üzleti tevékenység Lappföldön. A szezononkénti 100 ezer látogató 700 millió finn márkát jelent a helyi gazdaság számára. De az idei szokatlanul meleg időjárás azt jelenti, hogy azok, akik a téli csodaországba készülnek egyelőre csak betonokkal és fákkal találkozzanak.

A város webkameráján jól követhető az időjárás.

2011-ben már történt hasonló, amikor csak néhány nappal a Mikulás ünnepe előtt esett le a hó. Most sem tehetünk mást, mindössze várni hóra és reménykedni a karácsonyi csodában.

FRANCE, HAUT-RHIN (68), COLMAR, CHRISTMAS ILLUMINATION OF THE ALSATIAN HOUSES OF THE RUE DES MARCHANDS DURING THE CHRISTMAS MARKET OF COLMAR
Itt a legszebb a karácsony egész Európában
Mintha a mikulás szülőföldjén járnánk.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.