Advent

Mesét a fenyőfa alá!

Meglepetés könyvek kicsiknek és nagyoknak a karácsonyfa alá, ezekkel biztosan nem lehet mellé fogni!

Az olvasás élménye mindig nagyon jó ajándék karácsonykor. Összegyűjtöttünk pár könyvet a legkissebbeknek, hogy őket is beszippanthassa a fantázia világa. Mindegy, hogy anya vagy apa olvassa hangosan lefekvés előtt, vagy már önállóan haladnak a történetekben, ezek a könyvek bomba biztos meglepetések lehetnek.

Bogár bárd meséi

Rowling Harry Potter köteteiben szerepelt a legendás mesekönyv, ami később meg is jelent a muglik számára is. Öt darab varázslatos rövid történet van benne és Dumbledore humoros magyarázatai. Minden gyereknek ismernie kell Nyiszi Nyuszi és a locsofecsi fatönk meséjét ha varázsló ha nem.

Esti mesék lázadó lányoknak

Egy különleges könyv készült, és igazából nem csak lányoknak. A szerzők megelégelték a klasszikus meséket, mert mi van ha a lányokat a tudomány érdekli jobban nem a tündérmesék. 100 híres nő portéját mesélik el, Kleoptátrától egészen Michelle Obamáig fiatal lányoknak szóló stílusban. Imádni fogják a világra nyitott csajok.

Lengemesék

Már könysorozattá nőtte ki magát Berg Judit elbűvölő története, a végtelen Nádtengernél élő varázslatos Lengékről. Ezek a kis zöld lények az őrzői az ott lakó állatoknak és növényeknek, még senki se látta őket. A már 4 kötetes sorozat végig vezeti az olvasót a természet változásán az évszakok mentén. Tanulságos történet gyerekeknek.

A másik Télapó

Lázár Ervin az egyik legnagyobb magyar mesemondó, ehhez nem férhet kétség. A másik Télapó című kötetben kettő rövid karácsonyi történet van Szalma Edit elbűvölő rajzaival. Karácsonykor tökéletes ajándék az ünnepi hangulat tovább fokozásához egy ez az alkalomhoz illő történet.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik