Advent

Kiskutyát a fa alá karácsonykor

Az egyik legemlékezetesebb karácsonyi ajándék lehet egy kis kutya a fa alatt. De mire kell figyelni?

Sok gyerek Jézuskának írt levelében ott szerepel a legnagyobb kívánság, hogy bárcsak kapna karácsonykor egy kiskutyát. Ha belegondolunk, nem lehetetlen kívánság, viszont jól végig kell gondolni, hogy mekkora felelősséggel jár a kutyatartás és mire kell felkészülni, ha ilyen meglepetést szeretnénk.

Mikor eldöntöttük, hogy az ajándék kutya legyen, akkor fontos meghatározni, hogy hol fog élni, a kertben vagy a lakásban. Ehhez mérten kell fajtát választani, vagy ha örökbefogadnánk, akkor a menhelyen érdeklődni a lehetőségekről. Be kell szerezni neki az ajándékozás előtt minden kelléket, például ágyat, tálakat, kutyatápot, nyakörvet, pórázt esetleg játékokat. Mivel tél van így előfordulhat, hogy ruhára is szükség lesz.

Jó, ha van egy tervünk, hogy az első pár hétben, hogyan osztjuk fel a kutya felügyeletét, sétáltatását, egészségügyi kimenőit. Kérhetünk tanácsot kutyás ismerőseinktől is.

Ha menhelyes kutyust választunk, akkor jó eséllyel már megvannak a kötelező oltásai és chipje, ha pedig vásárolnánk kutyát, akkor a kennelben érdemes részletesen utána kérdezni, hogy eddig milyen orvosi ellátást kapott és mire van még szükség a továbbiakban.

Sokan választanak kisállatot karácsonyi ajándékként, de felkészületlenek, ezért gyakran előfordul, hogy idővel a család rá un az új jövevényre, és az hamar az utcán kóborolhat. Erra hívta fel a figyelmet az angol RSCPA állatmentő szervezet is ebben a videóban!

Viszont ha minden adott és jól felkészültünk, akkor pont ilyen cukiságban lehet részünk:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik