Advent

Így lehet környezetbarát módon csomagolni

Ahol már megvannak az ajándékok karácsonyra, jöhet a csomagolás. De ezt is lehet kis odafigyeléssel környezettudatosan megoldani.

Csak bele kell gondolni, hogy karácsonykor mekkora szemét mennyiséget termelünk a sok becsomagolt ajándékkal, ami szinte biztos, hogy másnap a kukában fog kikötni az utcán. Minél több és nagyobbak az ajándékok, annál nagyobb mennyiségű díszítő elemet használunk fel.

A látványhoz hozzátartozik, hogy minden ízlélsesen és titokzatosan bújik meg a fa alatt, de ha környezettudatosan csomagolunk, akkor a lelkiismeretünk is nyugodt lehet. 

Lehet már kapni újrahasznosított papírból csomagolót, csak ellenőrzni kell a borításon az erre használt piktogramot. Egyre több cég gyárt ilyen csomagolókat, amik kinézetre és tapintásra pont olyan mint az új ívek. Érdemesebb ezeket választani!

Hódítanak a régi megoldások

Mikor nem voltak a mintás csomagolószerek mindenki számára beszerezhetőek, akkor gyakran újságba csomagolták az ajándékot. Napjainkban újra hódít ez a retro megoldás, hiszen rendkívül egyedi külsőt lehet az ajándékoknak így adni. Ha van sok régi térképünk vagy nagyobb naptárlapunk az is bevethető.

Az ajándékszatyrok térnyerése

Sok környezettudatosan gondolkodó szerint az ajándékszatyor egy kevésbé fájó megoldás ajándékozáskor. Egyrészről nem használunk pluszban celluxot (ami szintén műanyag szemét) és másrészről pedig eltehetjük és legközelebb is felhasználhatjuk. Így pénztárca barát megoldás is egyben. Végül is ki emlékszik a tavalyi karácsonyos szatyorra a fa alatt?

Természetesen a legjobb megoldás az lenne, ha nem is csomagolnánk feleslegesen. Viszont, ha a díszítés mellett döntünk, jó ha kevesebb masnit és kiskártyát használunk a papírszemetet pedig a nap végén a szelketívbe tesszük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik