Foci

Cristiano Ronaldo visszatért

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

Carlo Ancelotti aranylabdás játékosát méltatta a Real Madrid németországi győzelme után.

Cristiano Ronaldo nem éppen kiemelkedő teljesítményével került középpontba az utóbbi hetekben. Egy piros lapot követő eltiltás miatt ki kellett hagynia két mérkőzést a bajnokságban, mindemellett január 18-a óta nem szerzett gólt, erről cikkezett is a sajtó becsülettel. Szerda este, a Schalke 04 otthonában vendégeskedett a Real Madrid a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján, a blancók pedig a gólt és gólpasszt is jegyző portugál játékos vezérletével nyertek 2-0-ra.


Cristiano Ronaldo: egy gól, egy assziszt!
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Ronaldo visszatért! – kezdett bele a meccs utáni sajtótájékoztatóba Carlo Ancelotti. – Betalált, adott egy gólpasszt, jól játszott. Boldog vagyok az eredménnyel, sosem könnyű ekkora tét mellett játszani, főleg, ha olyan perióduson van túl egy együttes, mint mi a bajnokságban. Játékosaim ellenben jól álltak hozzá a találkozóhoz, jól is teljesítettek. Nem volt ugyan szemkápráztató a meccs és a Schalke is veszélyesen kontrázott, de miután megszereztük a vezetést mi irányítottunk, majd a második gólra hajtottunk és végül meg is szereztük.”

Videó – A Real Madrid gelsenkircheni győzelme:


Kollégája és honfitársa, a hazaiakat trenírozó Roberto Di Matteo érthetően csalódott volt a lefújást követően, hogy övéi csak kapufáig jutottak a mérkőzésen – ráadásul még 0-1-nél.

„Többet akartunk ennél és küzdöttünk is becsülettel. Megvoltak a lehetőségeink, kapufát is lőttünk. Ha az bemegy, más lett volna a találkozó vége – sütötte el a jól ismert frázist Di Matteo. – Kemény mérkőzés vár ránk Madridban, ugyanakkor mi még hiszünk a továbbjutásban. Semmi sem lehetetlen.”


Paulo Sousa nem bánkódik amiatt, hogy kicsúszott csapata kezéből a győzelem
Fotó: Europress Fotóügynökség

A játéknap másik mérkőzésén a korábban a Videotont irányító Paulo Sousa csapata, a Basel fogadta a Portót. Ugyan a portugálok támadtak többet a mérkőzés egésze alatt, a fegyelmezetten játszó svájciak szereztek vezetést még az első félidőben, ám egy kezezésért az utolsó negyedórában befújt büntető szertefoszlatta a bázeli győzelmi álmokat. 1-1 lett a végeredmény, ami leginkább a vendégeknek kedvez, de Sousa sem csalódott:

„Szórakoztató volt számomra a második félidő, mivel itt Bázelben szeretjük a kihívásokat, márpedig a Porto elég nagy nehézségeket okozott nekünk. Az első 26 percben kiegyenlített volt a játék, utána kissé felborult a pálya és riválisunk rászolgált legalább a döntetlenre, sőt, könnyen megszerezhette volna a második gólt is. Ez a döntetlen még nekünk is jól jöhet. Szerencsére elég időnk van, hogy a játékosokat rendbe hozzuk a visszavágóra és biztos vagyok benne, hogy a második mérkőzésen sokkal jobbak leszünk.”

Videó – Nem bírt egymással a Basel és a Porto:


Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Schalke 04 – Real Madrid 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Ronaldo (26.), Marcelo (79.)

Basel – Porto 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Gonzalez (11.) illetve Danilo (79.-büntetőből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik