Belföld

Stohl megosztotta a színészeket

Vihart kavart, hogy a nemzet színészei közül többen aláírták a Stohl Andrásra enyhébb büntetést kérő petíciót, s a tárgyalásán is megjelentek.

A gesztus a Bors szerint megosztja a színésztársadalmat. A bulvárlap arra kereste a választ, használhatják-e tekintélyüket, népszerűségüket, hitelüket a független bíróság befolyásolására színészlegendák?

“– Micsoda ostobaság, a nevünket, a Nemzet Színésze rangunkat – amiért évtizedeken át dolgoztunk – arra használni, hogy egy közlekedési baleset miatt befolyásolni próbáljunk egy független bíróságot!? Voltak olyan művészek a múltban, akikért petíciót nyújthattunk volna be, mert politikai okokból meghurcolták őket. Ha akkor nem tettük, most ilyesmiért kár kiállni. András tehetséges fiú, de megérdemli, hogy seggbe rúgják. Igaz, én sem adnék neki két és fél évet, de börtönnel sújtanám.”

Berek Kati nem tartja jó ötletnek a petíciót. Ő soha nem vett részt semmilyen petíció írásában, ha valaha megtenné, csak akkor, ha valakit nagyon komolyan meghurcolnak. “És legalább olyan kaliberű művésznek kell lennie, mint Darvas Iván. András aranyos ember, de nem először okoz balesetet, csak magának köszönheti, hogy itt tart. És még a felségének is oda akarta adni a kocsit”. Berek Katinak eszébe sem jutna Stohl ártatlansága mellett viaskodni, hiszen nem ártatlan! Mi évtizedekig dolgoztunk azért, hogy hitelesek legyünk. Könnyelműség ezt érdemtelenre pazarolni.

Korábban szintén a Bors számolt be arról, hogy a Nemzeti Színház kitart Stohl mellett. Két bemutatóval és hét továbbjátszott szereppel lép színpadra ősztől. A kollégák és a vezetők olyannyira bíznak a visszatérésben, hogy nem kértek fel helyettesítőt, vagyis nincs vészforgatókönyv arra az esetre, ha Stohl András letöltendő börtönbüntetést kap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik