Belföld

Két új darabban kapott szerepet Stohl

Két bemutatóval és hét továbbjátszott szereppel lép színpadra ősztől Stohl András – ha szabadlábon lesz. A kollégák és a vezetők olyannyira bíznak a visszatérésben, hogy nem kértek fel helyettesítőt - írja a Bors.

Nincs vészforgatókönyve a Nemzeti Színháznak arra az esetre, ha Stohl András letöltendő börtönbüntetést kap. A színművész számára kedvezőtlen ítélet estén 9 előadás is veszélybe kerülhet – értesült a Bors. A teátrum azzal járt volna jól, ha még júniusban a másodfokú tárgyalás első napján kiderül, milyen büntetéssel sújtja a bíróság a színészt, hiszen akkor fel tudtak volna készülni minden eshetőségre.

A 2011/2012-es évadterv tanúsága szerint az intézmény igazgatója, Alföldi Róbert továbbra is számít Stohl munkájára, aki szerepet kap a Tanítónő és az Ide nekem a hazafit! című bemutatókban, emellett régi szerepeit is viszi tovább Az ember tragédiájában, a Holdbéli csónakosban, az Úri muriban, a Tartuffe-ben, a Tizenkét dühös emberben, a Berzsián és Didekiben és a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című darabokban.

A kollégái a bíróságnak petíciót is írtak, melyben azt kérik, hogy a színészt büntessék meg az elkövetett hibájáért, de ne kapjon súlyosabb büntetést, mint bárki más, aki ilyen jellegű bűncselekményt követ el. Ezt az írást be is nyújtották az ügyet tárgyaló bíróságnak, illetve személyes megjelenésükkel is a szolidaritásukat kívánták kifejezni.

A petíciót többek között Alföldi Róbert, Nagy Ervin, Kulka János, Makk Károly, Molnár Piroska, Haumann Péter, Egri Márta, Kukorelly Endre, Hollósi Frigyes, Szarvas József, Gothár Péter és Bodrogi Gyula is aláírta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik