Belföld

Makovecz épít lakóparkot a károsultaknak

Egy önkormányzati telken lakóparkot építenek az iszapkatasztrófa sújtotta térségben, a projekt Makovecz Imre nevéhez kötődik majd - mondta el az MTV Ma reggel című műsorában Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató.

Orbán a ciánszennyezésnél, a beregi gátszakadásnál és a mostani iszapömlésnél is a helyszínen tájékozódott. Ez már úgymond a szokása – mondta Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

Mint mondta: az károsultaknak nyilatkozni kell, hogy elmennek-e, vagy maradnak. Előbbi esetben máshol segítenek nekik, de akik maradnak, azok számíthatnak arra, hogy egy önkormányzati telken épülő lakóparkba költözhetnek. Egy csapat Makovecz Imre építész vezetésével dolgozik majd a projekten.

Beszélt arról is: a katasztrófát okozó cég, a MAL Zrt. tulajdonosa-vezetői mindeddig nem kértek bocsánatot a lakosságtól. Miután a társaság jelenleg nem termel, ezért a dolgozókat kivezényeltek a helyszínre, és részt vesznek a munkálatokban. Hármas védőgátat és egy tárolót építettek.

További híreket itt olvashat a vörösiszap-katasztrófáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik