Belföld

Vitára hívja Bokrost az LMP

Az MDF pártigazgatója szerint az országos listát állító pártok miniszterelnök-jelöltjei azért nem vállalják a vitát Bokros Lajossal, mert tudják, az MDF kormányfőjelöltje a legfelkészültebb. Az LMP vitázni akar Bokossal.

Pusztai Erzsébet kedden Budapesten kiemelte, a kormányfőjelöltek tartanak attól, hogy a saját programjukat egy szakemberrel, Bokros Lajossal szemben megvédjék.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta: kutatások is alátámasztják azt, hogy a választók 26 százaléka pozitívan ítéli meg Bokros Lajost. Az MDF miniszterelnök-jelöltje Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének egyetlen hiteles kritikusa, kihívója – jelentette ki.

Scheiring Gábor, a Lehet Más a Politika szakszóvivője gazdaságpolitikai vitára hívja Bokros Lajost – áll az fn.hu-nak eljuttatott közleményükben.

A vita alkalmat adna arra, hogy Bokros Lajos végre megismerje az LMP gazdaságpolitikai programját, és világossá válna az LMP és az MDF gazdasági filozófiája, valamint a két közgazdász-generáció felfogása közötti különbség – írják. Scheiring Gábor, az LMP országos listájának nyolcadik helyén szereplő képviselőjelöltje 29 éves közgazdász, az angliai Cambridge-i Egyetem doktorandusza, számos tanulmány és tanulmánykötet szerzője, szerkesztője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik